mote

Modelldagbok fra CPHFW

Sara Flaaen Licius jobber som både modell, ELLE-journalist og innholdsskaper.

– Bli med meg inn bak kulissene på dag 2 av Copenhagen Fashion Week. 

Publisert Sist oppdatert

Det føles vel egentlig mest riktig å starte denne saken med et "Hei, jeg heter Sara!". 

Jeg har jobbet som frilansjournalist, modell, innholdsprodusent, oversetter og influencer i noen år nå. Som jeg pleier å si:  Dette betyr bare at mitt eneste talent er å sjonglere, og at jeg er avhengig av stress.

Det er faktisk åttende sesong jeg deltar på den danske moteuken. Denne gangen vil jeg gjerne ta dere med på en dag backstage.

Her er en liste med de beste stedene å bo i København. 

07:00: wakey, wakey.

Jeg tror det nesten ikke selv, men forrige sesong av Copenhagen Fashion Week, gjorde jeg en 20-minutters yogaflow hver morgen før jeg tillot meg å bli sugd inn i stressoramaet. Det gjorde så mye mer for kropp og sjel enn jeg kunne sett for meg! 

Jeg har drevet med yoga i flere år, men synes det er litt hat-elsk, og er derfor helt ærlig langt unna å definere meg selv som noe i nærheten av en yogi. Jeg er fortsatt "det minst zen mennesket" jeg kjenner. Likevel, yoga er digg og matta får bli med veldig mange steder. Og jeg kan i alle fall skrive under på at det kan anbefales varmt under en hektisk moteuke, hvor stress og angst har tendens til å snike seg inn i alle mulige kriker og kroker av kropp (og sinn). 

Les også: De beste restaurantene i København. 

Fashion Week-hack: Heit date med denne og noise-cancelling hver morgen!

09:00: let's go.

 Jeg er preppet og klar for en lang dag. Første stopp er en rask pressefrokost med Maanesten. København er skikkelig gloomy, som man sier, men inne hos Maanesten går det i lilla pasteller, vårblomster, kjentfolk, DIY-smykkeverksted og masse kaffe (takk gud).

God morgen (?), København.
Kjentfolk, koffein og knallgod frokost hos Maanesten.
Crusher forresten på komboen brunt og rødt om dagen!

10:30: krysser fingrene...

Jeg løper videre for å rekke innom en casting/fitting (det er altså ikke bekreftet om jeg har sjans til å få denne jobben eller ikke), før jeg må møte opp backstage for visningen til Lovechild 1979. Jeg er litt spent! Det er ingen ringere enn evig freshe OpéraSport som skal glo på meg, og jeg har mildt sagt veldig lyst til å gå for dem. Krysser fingrene for at jeg kler klærne!

Jeg løper innom OpéraSport for å prøve på en look til showet - men det er fortsatt ikke bekreftet at jeg får jobben.
Dag 2 består av å løpe hit og dit over halve København.
Om jeg hadde hatt 3 størrelser mindre føtter, skulle jeg fått gå visningen i disse sykt sexy skoene. Rip.

12:00: call time o'clock.

Jeg klikk-klakker videre i cowboybootsene mine - det er på tide å møte opp på Nationalmuseet for å gjøre seg klar til runway. Ikke verst valg av venue!

Jeg prøver å skjerpe egen taxibruk når jeg er i København. Det går ikke alltid like bra, for det er veldig lettvint å hoppe i en Viggo... Men metroen i den danske hovedstaden er i det minste over gjennomsnittet fresh, uten tvil!
Et kjent fjes her, gitt.
Digger den nøytrale fargepalletten og lag-på-lag-stylingen til looken jeg skal gå i.

Jeg vet allerede hva jeg skal ha på meg, for fittingen gjorde vi unna dagen før, og jeg synes det er en skikkelig bra look. Elsker layering og gode silhuetter!

Les også: De største vårtrendene for 2024. 

13:00: Hår-hacks fra backstage-teamet

Jeg tror jeg kan si at alt jeg kan om hår og sminke, er det jeg har lært av å skrive sakene mine opp gjennom årene. Det innebærer jo tross alt å snakke med eksperter støtt og stadig, og spørre dem om alt jeg lurer på! Det samme gjør jeg med Kevin Murphy-teamet som ruler over backstageområdet. De tipser meg mer enn gjerne.

Jeg jobber, men håret mitt er på spa, det er i alle fall sikkert. Kevin Murphy-teamet backstage tar krøllene mine godt i mot!

Det er Killer.Twirls-serien det går i. Hårteamet (og typ fem av disse ekspertene på én gang) samarbeider om å tilføre håret mitt rikelig med fukt og "tvinne frem" krøllene mine. De kan når de vil!

De er fan av serien fordi den er spesielt designet for teksturert hår, gir enkel bruk on-the-go og gir mye næring.

- Først og fremst er produktene også gode for alle typer krøller, ikke bare naturlig tekstur, understreker teamet.

- Enten du har veldig teksturert hår eller ikke, har serien et bredt bruksområde. Du kan bruke det som et slags "foundation-produkt" under andre stylingprodukter, og det bidrar til å både pleie og definere krøllene dine. Jeg pleier å si at det er et produkt som gir "fuss-free" krøller. Du kan bare påføre kremen og la den være i, for en langvarig, luftig, spenstig look, påpeker en av ekspertene som står med begge hender godt plantet nedi manken min.

Jeg spør om de har et personlig hårtips til meg, når de først står deg og har skikkelig nærkontakt med håret mitt?

Fuktighet er det unisone svaret - og det er et ganske typisk behov på denne tiden av året.

- En hårmaske er alltid designet for intern hårpleie. Folk med teksturert hår, elsker gjerne hårmasker som er smørete og fulle av pleiende ingredienser - som havre eller shea, tipser de.

- En hårmaske er alltid bra fordi det bygger opp håret ditt fra innsiden og ut - det er litt som en anti-age-krem til ansiktet, legges det til.

Faktisk, er det slik at flere hårprodukter, inkludert Kevin.Murphy, inspireres av nettopp hudpleie. Hvorfor skal ikke det vi putter i håret vårt inneholde tilsvarende pleie og teknologi? Nettopp.

Denne mintgrønne krøllekremmen gir meg sjeldne curl goals.

Et annet eksperttips er forresten å diffuser-føne håret opp ned etter styling - det gjør i alle fall alltid hårstylistene med meg når jeg gjør en jobb. Da tørker produktene inn i håret skikkelig fint. Du kan også lett få med noe ekstra volum i hodebunnen på kjøpet.

Oppmøte tre timer før showstart er jo noe lenge, men tiden går alltid fort(ere enn man tror) backstage likevel. I makeupen møter jeg et kjent fjes - norske Eliiza Kuoul. Det siste året har hun hatt drøssevis med kule jobber - både runwayshow under CPHFW og fantastiske magasinforsider.

Hei, Eliiza!

Det tikker forresten også inn en melding fra agenten min om at jeg bookes til OpéraSport-showet mens jeg sitter i makeup. Hurra! Jeg er gladere enn jeg ser ut på denne speilselfien.

Nesten klar til å skifte.

14:00: let's go vol. 2

Det er alltid gøy å se hvor man skal gå, og denne salen er skikkelig fin. Masse marmor! Vi kjører en runde walk til musikken før vi hopper i hvert vårt antrekk. Da er det både litt kaotisk og litt elektrisk backstage, på den aller beste måten.

Såå fint med show i denne salen på Nationalmuseet.
Siste tilpasninger og hjelp til påkledning før dørene åpnes for publikum.
Showtime betyr påfyll av sminken vi har snackset vekk og drukket vekk siden vi kom.

Det er ekstra gøy å gå når jeg elsker både merket og kolleksjonen. Det er så mange fine pieces med flatterende, elegante snitt - som markerte linjer og luksuriøse, store skuldre. I tillegg, skriker både fargene og materialene quiet luxury. Kolleksjonen er også stylet lag-på-lag på beste Scandi-vis, enda en ting jeg elsker.

16:30: skvise inn litt skriving og litt koffein

Showet gikk bra, yay! Etter noen raske lookbook-shots av alle antrekkene og modellene, praier jeg en bil tilbake til hotellet for å rekke en time med både skriving og energipåfyll før jeg skal få med meg dag 2 sine to siste show - Alpha og J.Lindeberg.

Skifter med én gang for å unngå den velkjente komboen av fullstendig kleskrise og dårlig tid på hotellrommet...

Jeg kjører en dødskul nettingkjole pluss skinnjakke fra By Malene Birger, høye skinnboots og mitt nyeste tise-kupp: en semske, vintage Prada. Krøllene er kanskje litt mer på snei enn de var da jeg var showklar, men jeg rekker faktisk både å kyle ned en dobbel americano og skrive en time på saken min. Makan. 

Etter kveldens show, vanker det mat og vin og sladder med vennene mine på Køben-perlen Les Trois Cochons. Ingen bedre måte å lade opp til dag 3 på, synes jeg!

Les også: Dette er vårtrendene for SS24

Powered by Labrador CMS