livsstil

Mitt univers: Julie Varner

Foto: Silje Chantel Johnsen

Minimalisme møter maksimalisme i Julie Varners univers.

Publisert Sist oppdatert

Noen ganger faller eplet så nærme stammen at man nesten kan lure på om det noen gang falt. For Julie Varner (28) kan man trygt si at hun har fått mote inn med morsmelka – det er hennes DNA. Faren, Petter Varner, er en av de tre Varner-brødrene som står bak et av Nordens største retail-konsept, Varner- gruppen, og moren, Line Varner, er gründeren bak Line of Oslo.

Julie er tredje generasjon Varner som jobber i familiebedriften, Varner-gruppen, under rollen som Brand and Collaboration Manager, en rolle hun har forberedt seg på (nesten) hele livet. Hun begynte å jobbe i Bik Bok-butikker som 14-åring, og hadde dette som ekstrajobb helt til 20-årene. Deretter studerte hun Retail Management ved BI Bergen, før hun flyttet til London for å studere Fashion Media under Condé Nast.

Foto: Silje Chantel Johnsen

Etter studiene fikk Julie jobb hos Threads i London, men drømmen om å åpne egen café lokket henne hjem til Norge. Tilbake i Norge ble hun også involvert i familie-bedriften, ved siden av å utvikle sin egen business. Da hele konseptet for caféen sto klart til å rulles ut følte Julie på at hjertet og ambisjonen lå i moten, og ikke minst – i familiebedriften. Så, hun arkiverte hele café-konseptet i mapper på macen (les: det havnet på ingen måte i søplekassa), og begynte som design-assistent i Bik Bok, november 2019.

Nå drømmer Julie om å gjøre Bik Bok til den ultimate fashion-destinasjonen for unge kvinner som verdsetter trender på lik linje med kvalitet. Hun brenner for bærekraft og tar ansvaret sitt, som en del av motebransjens tungvektere, på dypeste alvor.

Julie er bosatt på Frogner, sammen med forloveden Emil, som hun har vært sammen med i 2,5 år.

Bli med ELLE inn i Julies univers

Hvordan ville du beskrive stilen din?

– Minimalist møter maksimalist. Jeg er veldig clean til hverdags, men til fest er alt lov. Alltid vært opptatt av å være feminin, men med en edge. Men for guds skyld ikke cute, det er no no.

Foto: Silje Chantel Johnsen

Hva er det kjæreste du har i klesskapet, og hvorfor?

–Bunaden min, uten tvil. Det er faktisk bestemoren min som har sydd hele til meg, og det er ingenting jeg føler meg finere i. Ingen vesker eller sko kan toppe den gitt!

Hva leter du etter når du handler klær?

– Snitt, silhuett og spennende detaljer er key for meg. Det som ofte fanger meg når jeg ikke er på utkikk etter noe spesielt, er de tingene som har det ekstra fine snittet eller detaljen. Dette er elementer som gjør at disse tingene ofte ender opp med å bli i skapet mitt, år etter år.

Foto: Silje Chantel Johnsen

Hva er din «uniform» – et typisk antrekk du ofte går med?

– De siste årene har det definitivt vært blazer eller dress, gjerne oversized. Om alt skjærer seg på morgenkvisten så er det alltid det jeg går for. Da føler jeg meg både komfortabel og kul – og det krever null hjernekapasitet.

Fortell om ditt forhold til tilbehør – bruker du mye/lite av det? Hva bruker du i så fall?

– Tilbehør er veldig gøy, og elsker det når jeg ser det på andre, men dessverre er jeg litt kjedelig her selv, og velger det ofte bort i siste sekund. Jeg har mine ting jeg bruker hver dag. For eksempel ringene mine føler jeg meg fullstendig naken uten. Til fest er jeg litt mer gæren og elsker store øredobber og litt bling!

Ditt beste stiltips?

– Vær deg selv, og kle deg etter din kropp. Ingenting er verre enn å gå med noe du føler deg ukomfortabel i. Det har jeg opplevd én gang for mye selv, og har faktisk endt opp med å dra hjem fra både jobb og skole fordi alt føltes feil. Trendy eller ei – alle ser best ut når de er tro mot sin stil og sin fasong. Og ikke ta det så seriøst, klær skal jo tross alt være gøy!

Foto: Silje Chantel Johnsen

Hvem er ditt stilikon, og hvorfor?

– Pernille Teisbæk, definitivt. Ingen som nailer hverdags cool som henne – og i tillegg gjør hun dette så galant, både på party og ferie. Hun har alltid den lille ekstra edgen ved antrekket som gjør at det ikke blir kjedelig, og er samtidig «lett» å identifisere seg med. I tillegg må jeg jo trekke frem mammaen min. Hun har inspirert meg siden jeg var bitteliten til å følge min egen magefølelse, gå med det jeg selv vil – og jeg ser definitivt at min stil blir mer og mer som hennes etterhvert som blir eldre. Hun er 100% tro til seg selv, og hun rocker det.

Hvor henter du inspirasjon?

– All over the place. Instagram og Pinterest er jo sikre kilder i min jobb, men jeg prøver også å være flink å se meg rundt. Det er faktisk et av mine nyttårsforsett. Det er så mye man kan inspireres av – jeg elsker å reise og generelt oppleve livet, så jeg skal bli enda flinkere til å titte opp fra telefonen og trekke inn inspirasjon hvor enn jeg går. Jeg er jo også veldig heldig med å jobbe et sted hvor jeg møter utrolig mange coole mennesker – så det skal ikke stå på kildene og omgivelsene rundt meg.

Foto: Silje Chantel Johnsen

Har stilen din forandret seg mye gjennom årene?

– Enormt! Jeg kommer fra en familie hvor jeg får klær inn fra alle kanter, og var på min første fashion week da jeg var 3 måneder. Fordi begge foreldrene mine jobber med klær, har det vært en naturlig stor del av meg hele livet mitt. Jeg har alltid fått lov til å gjøre akkurat som jeg vil, de har aldri stoppet meg – selv om de sikkert har villet. Det har ført til mye prøving og feiling, med noen mer og mindre vellykkede resultater opp igjennom. Jeg har vært innom det meste for å være ærlig. Men jeg vil si at stilen min defineres av der jeg er i livet med meg selv. Nå er jeg trygg og føler meg sterk, da er den også mer gjennomført og stabil.

Foto: Silje Chantel Johnsen

Når føler du deg finest?

– Om sommeren, uten sminke med fregner – i sommerkjole eller badedrakt.

Hva betyr interiør for deg?

– Masse! Jeg er veldig opptatt av at hjemmet er mitt safe space. For en som til vanlig reiser, jobber og opplever så mye som jeg er så heldig å gjøre, så er det viktig å komme hjem til noe som både inspirerer meg og gjør meg trygg. Jeg elsker å invitere folk hjem til oss, og dette gjør også at jeg gjør om en del småting hele tiden, i takt med humøret. Interiør og klær går definitivt hånd i hånd hos oss.

Foto: Silje Chantel Johnsen

På hvilken måte reflekterer hjemmet ditt din estetikk?

– Nå skal det sies at hjemmet ikke bare er mitt, og det gjenspeiler definitivt både meg og min samboer. Men jeg synes vi har funnet en cool kombinasjon av maskulin og feminint – det er cleant, men med spennende elementer. Litt som klesstilen min. Og hans, for så vidt.

Foto: Silje Chantel Johnsen

Hva er ditt favoritt-element i hjemmet, og hvorfor?

– Vanskelig! Kan jeg velge 3? Kjøkkenøyen vår. Der har vi hatt så utrolig mange fine stunder etter vi flyttet inn, og den er et samle- punkt – i tillegg til at den er et cool møbel som bidrar til god energi hos oss. Er også veldig glad i spisestolene våre – siden vi har måttet være så mye hjemme de siste årene har disse kommet veldig godt med på noe som føles som hundretalls bruncher og middager. Og sist men ikke minst, teppet som ligger i vår på walk-in garderobe. Det gjør meg så glad!

Powered by Labrador CMS