Selv om vi venter på sol og varmegrader (som forhåptenligvis kommer tilbake i morgen) gjør vi det beste ut av regnværsdager og benytter denne tirsdagen til å lage en deilig, varm søtpotetgryte til middag. Gjør det sammen med oss, da vel!

Denne gryten er både enkel, smakfull, fin for magen og rask å lage – hva er vel bedre enn det?

Denne vegetargryten inneholder en av våre favorittingredienser om dagen, nemlig frøet, Quinoa. Quinoa, som også er glutenfritt, kan brukes i både varme og kalde matretter som salater, gryter, supper og kan fungere godt som et alternativ for ris, pasta og poteter. Qunioa inneholder masse antioksidanter og inneholder blant annet kalsium, jern, magnesium og fiber – et skikkelig «godt for kroppen»-produkt, spør du oss.

Man kan lage så mange gode gryter av ting man allerede har i skapene. Har du en boks hakkede tomater liggende, putt oppi grønnsakene du allerede har i kjøleskapet og tilsett noen gode kryddere – vipps så har du middagen klar.

Slik lager du søtpotetgryte

Du trenger:

Oppskriften holder til to store porsjoner.

1 søtpotet

1 boks økologiske kikerter

1 boks økologiske hakkede tomater

1 dl vann

1 dl quinoa

1/2 grønnsaksbuljong

Fersk basilikum

Salt og pepper

Tips: Krydre gryten med litt ekstra krydder du selv liker hvis du ønsker det!

Slik gjør du det

Kok quinoa etter anvisningen på pakken.

Kutt søtpotet i terninger – kok til de er møre.

Tilsett hakkede tomater, kikerter, buljong og vann i en kjele og kok opp.

Tilsett søtpoteten og quinoa i gryten med de andre ingrediensene.

La småputre i ca. ti minutter.

Smak til med salt og pepper.

Topp med basilikum – rør inn litt ekstra basilikum i gryten hvis ønskelig.

Voilá – enkelt og godt!

Har du lyst på dessert? Prøv denne digge oppskriften på Matcha Tiramisu!

Relatert

Uteservering i Oslo

Den beste uteserveringen i Oslo

Hovedstadens beste uteserveringer
pistasjkrem

Oppskrift: Pistasjkrem

Denne er SÅ enkel og SÅ god.
Oppskrift på Pavlova

Oppskrift på perfekt Pavlova

Pavlova til 17. mai? – Det er superlett og så godt.

Les også

Curry

Blomkålcurry med lime og koriander

Hva med en god vegetarcurry til middag i dag?
spinatsuppe

Caroline Skjelbreds perfekte mandagssuppe

Denne vil vi ha til middag i dag!
bananpannekaker

Camilla Pihls bananpannekaker

Denne oppskriften må du prøve.

Blomkålbolognese

Prøv denne til middag!