Kremet mango- og pasjonsfruktkake: Denne kaken smaker virkelig av sommer, og er en av våre favoritter fra Oslo Raw. 

Denne kaken er perfekt å servere som en forfriskende dessert, spesielt i månedene som kommer. Eller kanskje du vil ha den til frokost? Med disse deilige og sunne ingrediensene er det ingen grunn til å spare kakene kun til kos. Her deler Oslo Raw gründer, Tiril Refsum, sin oppskrift og fremgangsmåte på kremet mango-og pasjonsfruktkake.

Dette trenger du:

Bunn 

2 dl havregryn
2 dl mandler
10-15 saftige dadler
1⁄2 ts salt 

Mangokrem 

4 dl tint eller frisk mango
1-2 pasjonsfrukter
3 dl bløtlagte cashewnøtter
2 dl smeltet kokosolje
3 ss lønnesirup
1⁄3 ts salt

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor, og kjør til en saftig deig. Dekk en kakeform på ca 20 cm med bakepapir, og klem ut deigen i formen.

Ha alle ingrediensene til mangokremen i en blender, og kjør til en jevn og smidig krem. Fordel kremen over bunnen, og sett kaken i fryseren til den har stivnet. 

Alternativ: 

Kaken blir nøttefri hvis du bytter ut mandlene i bunnen med 2 dl kokosmasse, og cashewnøttene i fyllet med 3 dl kokoskrem.

Dersom du vil lage flere av Tirils fantastiske kaker, kan du sjekke ut disse oppskriftene!

Relatert

Iskaffe med en twist

10 oppskrifter på iskaffe med en twist til inspirasjon.
Green Goddess Smoothie Bowl

6 oppskrifter som passer perfekt på varme sommerdager

Is og smoothies er alt vi craver nå!

Middagstips: Søtpotetgryte

Lyst på en vegetargryte til middag i dag? We got you!