Den beste uteserveringen i Oslo

Foto: Instagram/@nedrefossgaard og @pigallecocktailbar

Hovedstadens beste uteserveringer

Publisert Sist oppdatert

Uteservering i Oslo: Noe av det kjekkeste i verden er å sitte i sola med gode venner og nyte noe gøy i glasset eller/og noe godt på tallerkenen! Kjenner jeg blir varm i hjerte bare av å tenke på det. Noen av de beste og fineste minnene jeg har er akkurat slike minner. Og slike minner kan man lage flere steder i Oslo! Her er noen av mine favoritter (med og uten sol på uteserveringen).

Vi har også samlet de beste brunsjstedene i Oslo.

Åpent Bakeri på Kiellandsplass – by Lofthus samvirkelag

Her er det strålende sol fra morgningen av og utpå dagen. Jeg EL(LE)sker å starte dagen her i helgene om våren/sommeren. De har også frokostmeny i tillegg til vanlig påsmurt og bakervarer. Det er også det perfekte stedet å people watch. Selv om sola ikke skinner der på ettermiddag og kveld, så er det hyggelig å spise pizza og se på det yrende folkelivet.

Liebling

Her pleier jeg også å henge. De har god avokadotoast og mye annet godt! Minnes jeg ikke helt feil, så er stedet vegetariansk også! Og her kan du virkelig steike i sola og kose deg. Dette er kanskje også favorittstedet mitt for people watching. Det både sitter mye kule mennesker der, men også som går forbi.

Nedre Foss Gård og Radegast Vinbar

Usikker når de har sol og om de i det hele tatt har sol, men bakgården der er så fin! Får skikkelig franske vibber av det hvite med de oransje stolene og bordene. Ekstra fint å sitte der hvis det virkelig er varmt og man kan gjemme seg litt i skyggen, men fremdeles være ute. Ikke minst, maten er helt nydelig og selve restauranten en drøm! I bakgården finner du også Radegast Vinbar som er jeg ofte danker på og som er verdt et (og mange flere) besøk!

Skaal Matbar

Dette stedet tikker av på mange bokser! Både for noe gøy i glasset, godt på tallerkenen og masse sol! Og som alltid: people watching. Her er jeg ofte, og koser meg like mye hver gang. Man må som regel stå litt i kø, men det er absolutt verdt det!

View this post on Instagram

A post shared by SKAAL Matbar (@skaalmatbar)

Hammerhai bar

Dette stedet er relativt nyåpnet og er så kult! De har mye forskjellig på menyen og jeg elsker å ha min tradisjonelle sundaying (det vil si: leve søndagslivet) her med venner. Behagelig sitteplasser er det også, samt ganske god størrelse på uteserveringen. Og det går alltid noen venner forbi tilfeldig som setter seg ned. Og du, always look up: de har en hai i taket.

Pillefyken

Ligger som en gjemt perle på Tøyen. Utrolig koselig og føles nesten ikke ut som Oslo i det hele tatt. De har helt sinnsykt mye godt på menyen og gøy av drikke. Åpningstidene er litt rare, men jeg anbefaler på det sterkeste å dra dit.

View this post on Instagram

A post shared by Pillefyken (@pillefyken)

Graadi

Jeg synes lokalene er litt mørke og ventetiden på mat litt lang, men for en uteservering og stemning om våren og sommeren. Med fontene ved siden av plassering midt i et nabolag på Tøyen – utrolig stemning! Og om de har trøffeltoasten eller vaffel med kylling, så må du bestille det.

Kaffebrenneriet nederst på Grünerløkka

Så har du «mitt» Kaffebrenneri nederst på Grünerløkka. Der pleier jeg å sitte så og si hver søndag. Enten så leser jeg og nyter ei bok, eller så skriver min ELLE spalter. Det er sol så langt øye kan se og det er så utrolig mye kult av mennesker som går forbi. Og her kan jeg sitte i timevis (og drikke islatte eller limonade). Vennene mine vet at jeg pleier å sitte der på søndager, så plutselig kommer det noen og slenger seg på.

Pigalle

Pigalle på Grønland er kanskje også en gjemt perle. Husker ikke når det er sol der, men dit må du dra og sitte på balkongen. Du må se godt etter døra, da den er litt gjemt. Så er det opp en trapp også kommer du til (kanskje) en av de fineste barene du har sett.

Esaias Vinbar

Hvem skulle trodd at noe så bra lå midt i Oslo? Vanvittig kul vinbar og nydelig uteservering. Stedet oser av god stemning og de har mye godt på menyen. Her har jeg sittet altfor sjeldent, men koser meg fryktelig mye hver gang jeg er der. Skal uten vil sitte her mer i sommer!

Apostrophe — by Lofthus Samvirkelag

Ved en fontene og i et nabolag et stenkast unna Grünerløkka finner du Apostrophe. Her er det sol store deler av dagen og det er bare å nyte med pizza og noe godt i glasset. Jeg drikker som regel bobler når jeg er der og spiser alltid trøffelpizzaen. Enten kan man sitte og nyte ute på stol og bord, men også dingle med bena fra benkene og bare være.

View this post on Instagram

A post shared by Esaias (@esaias_vinbar)

Powered by Labrador CMS