MAT
Gresskar- og linsesuppe med harissa
Denne deilige retten er ikke bare enkel å lage og full av sunne grønnsaker – den er også en skikkelig smaksbombe!
Denne smakfulle gresskar- og linsesuppen av Aicha Bouhlou er en favoritt i redaksjonen, og det med god grunn. Den er superenkel å lage, er stappfull av deilige grønnsaker og proteinrike linser OG proppfull av smak! Rett og slett en perfekt rett å kose seg med nå som høstkulda kommer krypende.
Kokebokforfatter og matinfluenser Aicha Bouhlou er født i Marokko, vokste opp i Tyskland og er bergenser på sin hals. I Bergen drev hun galleri, men da hun opplevde enorm respons på matbildene og oppskriftene hun la ut på instagram, la hun fra seg kunstformidling og begynte med matblogging på full tid. Matbloggen Aichas mat har resultert i flere kokebøker, mange som er i flittig bruk i ELLE-redaksjonen. Denne gresskar- og linsesuppen er hentet fra boka Litt kjøtt, mer fisk, mest grønt.
– Jeg liker å bruke hokkaido-gresskar i denne suppen. Skallet på dette er nemlig spiselig. Det er ikke nødvendig å skrelle det med mindre det er veldig hardt, forteller Aicha.
Gresskar- og linsesuppe med harissa
Nok til 4 porsjoner
Du trenger:
Ca. 600 g gresskar, helst hokkaido-gresskar
2–3 ss extra virgin olivenolje
1 løk, hakket
3 hvitløksfedd, hakket
1 kanelstang
2 laurbærblad
1 ts malt gurkemeie
1 ts malt spisskummen
1 ss revet ingefær
1 ss tomatpuré
1 liter grønnsakskraft eller buljong
300 g sellerirot, skåret i terninger
1 dl røde linser
2 ts harissa eller annen chilipasta
1/2 sitron, saften av
salt og pepper
litt frisk persille
chiliflak
Slik lager du suppen
Har du prøvd matcha latte cheesecake?