Kjøp nå!

Linsesuppe

Hva med en god og varmende suppe til middag i dag?

Linsesuppe: Gitte og Filip bak matbloggen med samme navn, er faste bidragsytere her på ELLE.no.

Deres lekre og visuelle matverden gir oss alltid vann i munn. Du finner flere av deres matoppskrifter her.

Dette trenger du til linsesuppe

1 boks kokosmelk
1/2 boks hermetiske tomater
2 dl røde linser
2 ts ingefær (tørket i krydderform)
2 ts spisskummen
1 ts cayennepepper
2 klyper salt
3 fedd hvitløk
1 middels stor søtpotet
Olje til steking
8–10 bondebønner
Focaccia eller annet lyst brød
Noen skiver god chèvre
100 gram chorizo

Frisk koriander og extra virgin olivenolje til topping.

Linsesuppe

Slik lager du linsesuppe

  1. Kutt hvitløk i skiver og stek på lav varme med litt olje i en jerngryte.
  2. Skrell og kutt søtpotet i små terninger og ha oppi gryta. La det surre sammen i cirka fem minutter.
  3. Ha deretter kokosmelk, hermetiske tomater, linser, bønner og krydder oppi gryta og la alt putre på svak varme i cirka 15 minutter; til linser og bønner er kokt.
  4. Smak til suppa med salt, og eventuelt mer pepper.
  5. Kutt chorizo i små biter og stek i en liten stekepanne til pølsebitene er sprø.
  6. Varm skiver av focaccia i ovnen, med skiver av chèvre på.
  7. Server suppa med chorizo, frisk koriander og noen dryss olivenolje over, sammen med brød og ost.

Les også:

Ukesmeny hver uke på ELLE.no

Sukkerfrie kanelsnurrer

Vegetarcurry med blomkål

Av Nathalie Helgerud