mat
Lasagne med ricotta og spinat
Enkel og nydelig god – Perfekt hverdagsrett!
Morsomt, enkelt og kjapt, og med kun noen få ingredienser. Denne lasagnen med ricotta og spinat er en perfekt hverdagsrett!
Les også: Luksuspasta a la Julies matblogg
Lasagne med ricotta og spinat
4 porsjoner – Tilberedning: 15 Min – Steketid: 45 min
Dette trenger du:
400 g frisk eller frossen spinat
Olivenolje
1 hvitløkfedd
300 g ricotta
Salt og pepper
1 egg
8 lasagneplater
180 g revet ost
BECHAMELSAUS:
0,7 dl melk
50 g smør
5 ss mel
Salt og pepper
1 klype muskat
Dette gjør du:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Start med å sautere spinaten i en kjele sammen med 1 ss olivenolje og hakket hvitløk (evt 1 ts hvitløks pulver).
Bland ricotta med litt salt og pepper pluss 1 egg i en bolle. Når spinaten har falt sammen litt, heller du ricotta-blandingen over.
Tilbered bechamelsausen i en kjele: Smelt smøret på medium varme, tilsett melet og rør godt sammen med en visp. Tilsett melken, litt etter litt, og rør til en glatt, tjukk saus. Smak til med salt og muskat.
Lasagne:
Spre et tynt lag med bechamelsaus i bunnen av en ildfast form og dekk med lasagneplater, side om side, til hele formen er dekket. Legg på et nytt lag med bechamelsaus og deretter et lag med spinat/ricotta på toppen av sausen. Legg på et nytt lag med lasagneplater og deretter nok et lag med bechamel og spinat.
Så har du på nok et lag med lasagneplater og bechamel, og topper det hele med revet ost. Skru opp temperaturen til 200 grader og stek i 35–45 minutter.
Et voilà – Håper det smaker!