Luksuspasta à la Julies matblogg

Vårt beste tips til restaurantfølelsen hjemme: luksuspasta ala Julies matblogg. Lag denne i helgen, er alt vi kan si!

Publisert Sist oppdatert

Vi kan kanskje ikke gå på restaurant denne helgen heller, men vi kan skape hjemmet om til en restaurant. På menyen finner du vår favoritt: luksuspasta à la Julies matblogg.

Hver gang Julies matblogg (også kjent som Julie Ilona) legger ut noe på Instagram kjenner vi at det virkelig rokker i kokkefoten. Mest av alt vil vi jo spise alt hun lager, men hun inspirerer oss også til å bli mer kreative på kjøkkenet.

Denne helgen skal vi finne frem vår indre Michelin-stjerne, og prøve oss på hennes luksuspasta med sjøkreps og løyrom, eller som vi kaller den: luksuspasta à la Julies matblogg.

Foto @juliesmatblogg

Luksuspasta à la Julies matblogg

Ingredienser: -2 eggeplommer* -200 g Tipo 00-mel* *Eller ferdig spagetti -1 stor sjalottløk -2 hvitløksfedd -2 ss smør -1/2 dl hvitvin eller bobler -1/2 dl fløte -20 g parmesan -1 klype havsalt -1 klype nykvernet pepper -1 bunt gressløk -1 økologisk sitron -2 store sjøkreps (rå eller kokt) -2 ss smør til sjøkrepsen -50 - 100 g løyrom Fremgangsmåte:

Slik lager du pasta selv

Start med å lage pastaen om du skal lage den selv. Beregn 1 eggeplomme og 100 g Tipo 00-mel per person. Du trenger ikke salt og olje. Bland dette sammen i en bakebolle med eltekrok eller for hånd. Elt/kna til deigen er jevn og smidig. La deigen hvile 20-30 minutter. Del deigen i mindre emner og sveiv den gjennom en pastamaskin flere ganger til den er tynn og jevn. Jeg sveiver den gjennom til tykkelse 5 for å lage spagetti. Bytt til spagettiinnsats på pastamaskinen. Heng spagettien til tørk minst 20-30 minutter før koking.

Smør & kjærlighet

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Surr dette i smør til det er mykt og blankt. Tilsett hvitvin eller bobler og la det koke inn før du tilsetter fløte, raspet parmesan, salt og pepper. La det koke inn til fløten tykner. Rasp skallet av en økologisk sitron i sausen. Kok spagettien i godt saltet vann. Fersk spagetti trenger bare å kokes 3-4 minutter. Ikke hell av alt kokevannet, men ta vare på noe av det i et glass. Bland spagettien sammen med sausen, og bruk litt av kokevannet til å spe ut sausen med. Finhakk gressløken og ha det i sausen helt til slutt. Dander pasta i dype tallerkner og topp med løyrom og sjøkreps. Husk skalldyrgaffel for å få ut kjøttet fra klørne!

Sjøkreps

Dersom du bruker kokt sjøkreps: Varm smør i en stekepanne. Riv sjøkrepshalen fra kroppen, på samme måte som du ville gjort med en vanlig reke. Bruk en saks til å klippe opp skallet på halen. Når smøret er varmt steker du sjøkrepshalene raskt. Skvis rikelig med sitronsaft over. Skrubb klørne godt hvis de er skitne og stek deretter disse også i smøret. Dersom du bruker rå sjøkreps: Rå sjøkreps skal være levende, de må derfor drepes raskt ved å sette en kniv ned i “krysset” på hodet og dra den raskt ned mellom “øynene” så du deler hele hodet/kroppen i to. Så kan du fortsette med å dele halen i to. Jeg skyller ut alt grumset i hodet, og plukker ut tarmen med en liten pinsett. Legg de delte sjøkrepsene med klør på et stekebrett og fordel rikelig med smør og sitronsaft. Stekes raskt under grillelementet/230 grader i ca 3 minutter.
Sjekk ut @juliesmatblogg for flere digge middagstips!
Powered by Labrador CMS