I dag er det en helt alminnelig pasta på menyen. En kremet pasta med både fersk og røket laks, sammen med en deilig og ikke altfor tung rødvin. Det er lett å tenke at fisk passer med hvitvin, men vi er litt mer sesongbaserte når det kommer til alkohol. Hvitvin er best på sommeren, rødvin best om vinteren. Og rødvin går veldig fint til en del fiskeretter synes nå vi – akkurat som du kan drikke hvitvin til visse typer kjøtt. Vi liker veldig godt Rosso di Montalcino, som vi har brukt mye i det siste, den er frisk og balansert.

Ingredienser 4 porsjoner 

Ca 300 gram linguine

1 ss smør

1 pakke brokkolini (små, tynne brokkoli)

250 gram fersk laks

200 gram røkt laks

3 dl matfløte 

4 fedd hvitløk 

1 grønn chili 

Cayennepepper 

Salt 

Olivenolje 

Ristede mandler 

Parmesanost 

Tilberedning 

Sett på en gryte med saltet vann til pastaen. I en annen gryte steker du hvitløksfedd og oppkuttet chili i en klunk olje. Ha deretter oppi laks, stek videre et par små minutter og ha så oppi matfløten, og en klype cayennepepper. Når pastaen har kokt nesten helt ferdig har du oppi oppkuttet brokkolini, og lar de koke i noen minutter sammen med den pastaen. Hell deretter av vannet, ha oppi smør og vend så blandingen oppi gryta med sausen. Bland alt godt sammen på svak varme, smak til med pepper og salt og olivenolje. Ha så pastaen oppi dype tallerkner. Strø over ristede mandler og parmesanost og server med en deilig, lett rødvin.

Se hele innlegget og flere oppskrifter på Gitte&Filip.com 

Relatert

EC JEWELRY

Kvalitet og tradisjon i over 100 år

Sett et personlig preg på gamle tradisjoner.
Mercury Retrograde 2022

Mercury retrograde 2022

"Must be something in the universe" – Det er så sant det!

«Har du barn?»

– Jeg blir klaustrofobisk av tanken på barn og giftemål.