Slik kan du hjelpe fellesskapet nå!

Foto: Kelly Sikkema/ Unsplash

Ønsker du å hjelpe under koronapandemien?

Publisert Sist oppdatert

Koronahjelp: Samtidig som koronaviruset sprer seg i Norge, øker også behovet om hjelp og ønsket om å hjelpe andre.

Du bør holde deg informert og følge rådene fra Folkehelseinstituttet (FHI), men det det også noen tiltak du kan gjøre for å hjelpe de som er mest utsatt akkurat nå.

10 ting du kan gjøre hjemme!

Slik kan du hjelpe!

Koronaviruset skaper frykt, usikkerhet og ensomhet både i Norge og verden. FHI bemerker at man kan oppleve søvnløshet, sinne og skyldfølelse.

Nå, mer enn noen gang, er det viktig å ta vare på de som er mest utsatt for å bli syke.

Når du lager listen over innendørsaktiviteter, serier å se og bøker du vil lese de kommende ukene, kan du legge til noen veldedige oppgaver til listen din.

Ta en titt på noen av alternativene nedenfor for trygge måter du kan hjelpe. Du kan gjøre mange av tingene uten å engang måtte forlate huset ditt.

Fortsett å vaske hendene, unngå å berøre ansiktet ditt og gjør noe godt i dag!

Bli frivillig

https://www.instagram.com/p/B-Hjk3Yq4lb/?utm_source=ig_web_copy_link

Frivillig innsats er avgjørende for at samfunnet kan utvikle seg. Frivillige organisasjoner, som Røde Kors, Frelsesarmeen og Blå Kors søker frivillige som ønsker å hjelpe.

Røde Kors tilbyr i disse tider digitale tilbud, som Kors på halsen og Digital leksehjelp.

Kors på halsen er et gratis og anonymt samtaletilbud der barn og unge kan snakke om det de har på hjertet. Det er ikke alltid like lett å snakke med foreldre eller lærere. Da kan det være godt å snakke med en voksen som man ikke kjenner fra før.

Digital Leksehjelp får elevene gratis hjelp til skolearbeid. Via internett skal lærere gi elevene undervisning og veiledning. Samtidig skal foreldre kombinere hjemmekontor med leksehjelp. Røde Kors utvider digital leksehjelp, og trenger frivillige.

Du kan bli Røde Kors-frivillig her!

Hjelpetiltak stenger ned. Frelsesarmeen rapporterer at sårbare grupper nå får større utfordringer. For å kunne gjøre hverdagene bedre og festdagene til et lyspunkt for flest mulig, trenger Frelsesarmeen så mange varme hjerter, kloke hoder, trygge hender og stødige føtter som mulig.

Du kan bli frivillig i Frelsesarmeen her!

I disse koronatider blir alle lokalsamfunn satt på prøve. Nå er det tid for å vise konkret omsorg! Frivillige i Blå Kors heter tidgivere, fordi som frivillig er det ingenting annet du trenger å gi - kun tiden din.

Du kan bli Blå Kors-frivillig her!

Gi blod

Røde Kors har for tiden et pressende behov for bloddonasjoner på grunn av utbruddet. Akkurat nå oppfordres kvalifiserte og sunne givere til å donere blod.

På sin side forklarer organisasjonen "Blodbankene er avhengige av at blodgivere som er friske, fortsetter å gi blod. Blod er ferskvare og kan ikke lagres. Tilgang på friske blodgivere er svært viktig for blodforsyningen."

En halv liter blod kan redde tre liv! Bli blodgiver her.

Bli medlem i en hjelpegruppe

Også på Facebook er det mulig å tilby hjelp. En rekke hjelpegrupper over hele landet er dannet. Her kan du hjelpe med praktiske oppgaver som handling av mat og andre nødvendigheter. Andre tilbyr seg å være turvenn og samtalepartner.

Det skal være gratis og på råd fra helsemyndighetene.

Bor du i Oslo? Bli medlem her!

Tilby koronahjelp

Fra torsdag 19. mars, åpnet Finn.no for at man kan tilby hjelp og bistand til koronarammede under den nye kategorien "Koronahjelp" på Finn torget.

Dugnadsånden står sterkt i det norske folk. I samarbeid med FHI har Finn kommet frem til seks underkategorier man kan tilby hjelp innenfor:

Innkjøp, lufte hund, hente småting, digital undervisning, noen å prate med og utlån av parkeringsplass.

Tilby hjelp i dag!

ELLE #supportlocal

De små, norske uavhengige butikkene og salongene er hardt rammet av krisen.

Vi gjør det vi kan for å hjelpe, det kan du også.

Tenk over hva du kjøper og hvor i disse dager. For, som damene i Oslo-butikken Walk-in Closet sier: Hver salg teller nå.

Powered by Labrador CMS