Louis Vuitton produserer ansiktsmasker og smittefrakker

Foto: Louis Vuitton

De store motehusene hjelper til i kampen mot Covid-19 viruset.

Publisert Sist oppdatert

Louis Vuitton Covid-19:

Flere og flere internasjonale motehus har stilt fabrikkene sine til rådighet og produserer nå smittevernsutstyr i kampen mot Covid-19 viruset.

Det franske motehuset Louis Vuitton er inget unntak og har nå stilt sine atelierer til disposisjon.

På Louis Vuittons skinnverksted jobber nå 300 ansatte på spreng for å produsere flere hundretusener ikke-kirurgiske ansiktsmasker som skal beskytte mot spredningen av koronaviruset.

For å markere begynnelsen av produksjonen besøkte Michael Burke, styreformann og CEO i Louis Vuitton, atelieret i Sainte-Florence, for å takke de frivillige håndverkerne som lager ansiktsmasker som vil bli delt ut til helsepersonell på syke- og eldrehjem i regionen.

I Louis Vuitton ready-to-wear atelier i rue du Pont Neuf i Paris jobber nå 20 frivillige håndverkere med å produsere frakker som skal gies til frontlinjearbeidere på seks sykehus i Paris, hvor pasienter som er berørt av koronaviruset blir behandlet. Smittefrakkene blir fraktet fra verkstedet til sykehusene hver kveld.

Enn så lenge har håndverkerne kuttet frakkene for hånd, men nå skal også frakkene syes av arbeidere hjemmefra, i tillegg til at de har fått en automatisert maskin for kutting av stoffet, slik at de kan få produsert opp enda mer.

– Vi er stolte over å kunne bruke vår kunnskap til å hjelpe helsearbeidere og medisinsk personell i kampen mot Covid-19 viruset. Jeg vil takke håndverkerne i vårt atelier som frivillig deltar i denne samfunnshandlingen for å utstyre sykehuspersonell som nå har et stort behov for smittefrakker og ansiktsmasker, sier Michael Bruke.

Les også:

Redaksjonens vårfavoritter

Powered by Labrador CMS