kultur

Filmene vi vil se på kino i januar

Kose deg med en film på kino? Disse er verdt å se!

Publisert

Er januar litt grå og trist? Ta med deg en venninne eller en hot date, fyll posen stappfull med smågodt og dra på kino da vel.

Kvelden blir ekstra magisk om du spiser litt først... Dette er restaurantene vi digger i hovedstaden.

Les også: Seriene vi binger akkurat nå

Filmene vi vil se på kino i januar

EmilyFilmen om den rebelske forfatteren Emily Brontë er perfekt å se med mor eller en venninne.

EMILY følger den transformative, spennende og oppløftende reisen til Emily Brontë, en av historiens mest kjente og hemmelighetsfulle forfattere. Hun vokste opp i en tid da kvinner skulle være stille, lydige og pliktoppfyllende. De fikk absolutt ikke si sin mening eller dele sine tanker, følelser og drømmer. Emily er imidlertid fantasifull, rebelsk og brenner etter å fortelle historiene sine.

Dette er historien om hennes oppvekst som kvinne i 1800-tallets Storbritannia og forholdene som formet henne. Den forteller om hennes store kjærlighet til broren Branwell, det intense søsterskapet med Charlotte og Anne og og ikke minst om hennes forbudte kjærlighet. Handlingen tar sted før hun skrev Stomfulle Høyder og viser hvordan hun som en rebell og utenforstående, utvikler seg til å bli en av verdens mest kjente, gåtefulle og provoserende forfattere.

Operation Fortune: Ruse de guerre


Har du også nylig binget sesong 2 av White Lotus og ble obsessed med skuespillerinnen Aubrey Plaza? Hun spiller i denne stjernespekkede action komedien sammen med blant annet Jason Statham, Hugh Grant og Josh Hartnett.

I Operation Fortune: Ruse de guerre, må superspion Orson Fortune (Jason Statham) spore opp og stoppe salget av en dødelig ny våpenteknologi som milliardær og våpenhandler Greg Simmonds (Hugh Grant) står bak.

Fortune inngår motstrebende samarbeid med noen av verdens beste hemmelige agenter (Aubrey Plaza, Cary Elwes, Bugzy Malone), og mannskapet hans rekrutterer Hollywoods største filmstjerne, Danny Francesco (Josh Hartnett), til å hjelpe dem på deres verdensomspennende hemmelige oppdrag for å redde verden.

Avatar: The Way of Water


Den første filmen om "avatarene" var revolusjonerende for sin tid, nå 13 år senere er det knyttet stor spenning til oppfølgeren. Et must å se på kino!

Mer enn ett tiår etter hendelsene i den første filmen, forteller «Avatar: The Way of Water» historien om Sully-familien (Jake, Neytiri og deres barn), om tragediene som følger dem, og hvor langt de må gå for å beskytte hverandre og holde seg i live.

Kampen om Narvik

Historien om Hitlers første nederlag på norsk jord under 2. verdenskrig. Tyskernes angrep på Narvik var starten på en 62 dager lang kamp – Kampen om Narvik.

April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

She Said

En viktig historie med et budskap som aldri skal gjemmes eller glemmes. #MeToo

Dette er filmen om journalistene som felte Harvey Weinstein.

Reporterne Megan Twohey (Carey Mulligan) og Jodi Kantor (Zoe Kazan) stod bak det enorme arbeidet som resulterte i den sensasjonelle artikkelen i New York Times, som avslørte Harvey Weinstein. Til tross for trusler og forfølgelse intervjuet Twohey og Kantor en rekke kvinner som ble berørt av Weinsteins grove overtramp - flere titalls eksempler var å finne blant tidligere Miramax-ansatte eller skuespillere.

Artikkelen som ble publisert i oktober 2017 belyste en av de største og viktigste skandalene i Hollywoods historie, og igangsatte MeToo-bevegelsen over hele verden.

Powered by Labrador CMS