horoskop

SpirituELLE: Hva betyr vårjevndøgn – spirituelt sett?

Mange kulturer og åndelige tradisjoner ser på vårjevndøgn som et symbol på ny begynnelse og en tid for å sette nye intensjoner og mål.

Publisert Sist oppdatert

ELLEs faste spirituELLE-spaltist, Kari Opsal, er tidligere profesjonell snowboardkjører og arkitekt, og jobber i dag som klarsynt. Gjennom å holde kurs og veilede intuitivt hjelper hun mennesker med å forstå seg selv bedre, og til å utvikle sine egne spirituelle evner. 

Endelig kan vi si hadet til vinteren – idag begynner nemlig våren for alvor! Tirsdag 19. mars er vårjevndøgn, dagen som markerer begynnelsen på våren på den nordlige halvkule, og dagen der natt og dag er omtrent like lange. Spirituelt sett blir vårjevndøgn ofte sett på som en tid for fornyelse, balanse og revitalisering. 

Mange kulturer og åndelige tradisjoner ser på vårjevndøgn som et symbol på ny begynnelse og en tid for å sette nye intensjoner og mål. Det er en tid for å feire gjenfødelse og vekst. Noen utfører seremonier, ritualer eller meditasjoner for å ære denne overgangen. Men du trenger ikke å gjøre noe stort eller spektakulært på vårjevndøgn. Det kan være like verdifullt å sitte stille med en kopp te og bare være til stede i øyeblikket. Kanskje vil du reflektere litt over hva slags lærdommer du gikk igjennom denne vinteren?

Les også: Ukeshoroskopet for uke 12. 

I tillegg til å feire begynnelsen på våren, representerer vårjevndøgn også balansen mellom lys og mørke. Dette kan tolkes symbolsk som en påminnelse om å opprettholde balanse i livene våre, både i forhold til indre harmoni og i forhold til vårt forhold til omverdenen.

Tenk på hva du ønsker å plante i ditt eget liv i den kommende sesongen. Hvilke drømmer og mål vil du forfølge? Hvordan kan du gi næring til det som allerede vokser inni deg? Det er på tide å trekke et friskt innpust med deilig vårfluft, og gi slipp på alt det gamle som ikke lenger tjener oss. 

Månedshoroskopet for mars. 

Ukas orakelkort: Lungene

Energier: livskraft, optimisme, håp. 

Opp: Å trekke Lungene er en bekreftelse på din strålende og unike livskraft. Du har en helt unik livsenergi som kjennetegner nettopp deg, med en nærmest uforklarlig styrke. Dette kortet minner deg på at pusten din er et av dine viktigste verktøy for å fylle på med denne kraften. Hvert åndedrag fyller deg med liv. Hvert utpust gir deg enda mer ro og sikkerhet. 

Alt arbeidet du har lagt ned i deg selv gjennom årene, kommer til syne gjennom livskraften din. Du er på riktig vei. Du kan nyte denne optimistiske energien og den gode flyten du er i. Fortsett å spre din magiske livsenergi – det vil nemlig bringe deg til de mest magiske steder. 

Deretter er spørsmålet: Tør du være enda litt mer levende? Mediter, pust og utvid din kapasitet til å leve enda litt mer. Det er stor entusiasme og driv i energifeltet ditt. Pust, føl og nyt reisen videre. 

Vil du utvikle dine intuitive og klarsynte evner? Bli med på en 5 ukers reise med Kari for å lære å kommunisere med dine spirituelle guider: Meld deg på her. 

Her kan du kjøpe Orakelkortene «Sjelens speil». 

Les flere horoskop-saker her. 

Powered by Labrador CMS