skjønnhet

Ja, du bør faktisk preppe håret ditt for våren

Håreksperten tipser : Dette bør du gjøre med håret ditt NÅ.

Etter en lang vinter, er det akkurat dette håret ditt craver.

Publisert Sist oppdatert

Solen titter fram, asfalten er bar - og det er lov å håpe at vinteren er helt forbi. Det beste du gjør nå - sånn i tillegg til å kapre plass på uteserveringene - er å preppe håret ditt for en ny sesong. Det er antageligvis viktigere enn du tror.

-  Håret ditt tilfører ikke seg selv fuktighet og aminosyrer - det må tilføres via produkter. Håret er ikke levende, og det er viktig å beskytte det, sier Agnes Gulbrandsen, eier av Gevir.

Les også: Tipsene som gir deg glansfullt hår som Zendaya

Dette gjør vinteren med håret ditt

Det er ingen hemmelighet at vinteren gjør ting med håret vårt. Gulbrandsen forklarer at hovedproblemet er at håret mister fuktighet.

- Håret blir ofte tørt i løpet av høsten, vinteren og våren. Vi lever gjerne i et tørt inneklima uten særlig luftfuktighet, og vi benytter mye hårføner og varmeverktøy, trekker hun frem.

Tørrheten i håret ditt vil du antageligvis både kunne merke og se. Men det er ikke bare irriterende mangel på glans og livløshet det handler om - det er heller ikke sunt for hårhelsen.

- Blir håret for tørt, mister det glans og dets fettsyrer - og så blir det porøst og vil kunne knekke lettere, forklarer Gulbrandsen.

Det er på tide å preppe håret ditt for en glansfull og sunn manke!

- Er det noen hårvaner vi egentlig burde opprettholde gjennom vinteren, men som du merker at mange ikke gjør?

- Hurtigkurer og nattkurer gjør det enkelt å gjennomføre raske og gode hårritualer i dag. Men husk at håret er dødt, så du må faktisk ha gjennomføringsevne over tid for å få resultater, sier Gulbrandsen.

Det er med andre ord bare å legge inn støtet for å få frem den glansfulle hårmanken. Gulbransen deler tipsene som gjelder for våren:

- Kure haret ditt rikelig, og benytt de riktige produktene for håret ditt til enhver tid, sier hun.

- Produktene du bruker må  tilpasses individuelt fordi hårkvaliteter er ulike, og antall skjellag du har, som utgjør tykkelse og farge, har mye å si for valg av rett produkt, legger Gulbrandsen til.

Les også: Disse hårmaskene lager du enkelt hjemme. 

Denne hårmasken fra Oribe står alltid i dusjen hos Agnes Gulbrandsen. Kr 705 hos Gimle Parfymeri. 

Det er likevel én produkttype hun trekker frem:

- I Norge bruker vi for lite stivelse og proteiner i lengdene på håret vårt. Dette burde gjøres for å legge et beskyttende lag på utsiden av håret, som en muskel som gir det motstand, forklarer Gulbrandsen.

Et av hennes beste tips for å booste vårhåret, er hårmasker.

- Kurer med hurtig virkning er favoritter, og det rekker vi alle sammen. Jeg virkelig elsker Avedas nye kur, Botanical Repair Bond Building Flash Treatment. Den er helt fantastisk og har virketid på bare 10 sekunder! Kollegaene mine på Gevir har også lagt sin elsk på den, tipser hun.

Gulbrandsen forteller at hun sverger til spesielt to hårmasker, som alltid står i dusjen: Oribes Gold Lust Transformative Masque og Avedas Botanical Repair Masque Rich.

Hun kan også tipse om en av salongens favorittmasker - Kerasilks Strengthening Mask.

Flere hårmasker for tørt hår finner du her. 

Dette må du huske når du vasker håret

Å forebygge slitasje med gode hårrutiner i hverdagen, er noe av det viktigste vi gjør for sunt og glansfullt hår. Slitasjefaktorene er flere enn du tror - dette bør du være obs på.

- Varme som føner og varmeverktøy sliter på håret, men det gjør også børster, sol, hendene våre når vi stadig drar de gjennom håret, strikk, klyper og ikke minst frie radikaler og lignende - både forurensing og rørene til vannet i dusjen vår påvirker også håret, forklarer Gulbrandsen.

Måten du vasker håret på, kan også være avgjørende. Gulbransen har råd for gode hårrutiner.

- Hårstråene våre er tynne og burde behandles deretter. Skal du vaske håret ditt skal du alltid kun vaske hodebunnen din - håret blir ikke fett, men hodebunnen blir fet. Gnukker og gnir du lengdene så vil du skape slitasje på fibrene i lengdene dine, forklarer hun.

Ifølge Gulbrandsen, holder det for lengdene dine når shampoen renner gjennom mens du vasker hodebunnen. Stylingrester, smuss og lignende tas med og skylles ut.

Visste du at du ikke trenger "å vaske" lengdene dine? Fokuser på hodebunnen, tipser eksperten.

- Deretter benytter du en kur i lengdene, og så balsam for å lukke skjellaget og for å presse kuren godt inn i håret, sier hun.

Gulbrandsen minner om at det er viktig å håndkletørke håret forsiktig, så du ikke skader fibrene.

- Så kan du gjerne preppe håret med litt olje for å tilføre fuktighet, fettsyrer og glans. Skal du preppe håret ditt skikkelig, bør du deretter alltid tilføre håret et produkt med proteiner som legger seg på utsiden av hvert hårstrå og gjør det sterkere og mer motstandsdyktig, tipser hun.

Hun understreker også stylingregel nummer én:

- Varmebeskyttelse er vesentlig for et vakkert hår.

- Det finnes jo ingen "quick fix" for hudpleie - og virkelig ikke for hårpleie. Følger du disse stegene ved hver vask vil du alltid ha et sterkt, sunt og vakkert hår. Akkurat som med hudpleie, handler det om gode rutiner ved hver vask, mener Gulbrandsen.

Sjekk hårpleierutinene dine nå for å booste vårhåret ditt.

Les også: Disse 3 beautylookene dominerte under Fashion Week Season

Powered by Labrador CMS