mote

Tipsene som gir deg glansfullt hår som Zendaya

Zendaya ankom Schiaparellis Haute Couture-visning i en streng, glansfull og edgy sveis.

Denne looken er ganske modig, men er det noen som kan overbevise oss, er det Zendaya.

Publisert Sist oppdatert

Alt kler den smukke, som man sier - men samtidig er det kanskje også sånn at ikke absolutt alt trenger å være så smukt. Man kan også endre looken sin fordi det er gøy eller forfriskende eller just because. Da Zendaya troppet opp i en ny, skarp sveis, inspirerte hun trolig halve moteverdenen. 

De lengre, luksuriøse og voluminøse Dyson-luggene har kanskje dominert hårtrendbildet en god stund nå. Er det dags for at et strammere og mer edgy uttrykk inntar banen?

– Jeg elsker når folk leker seg med forskjellige looks og prøver seg frem, sier Tomas Erdis, som har bred erfaring som makeupartist og hårstylist, i tillegg til å være gründer av tjenesten Nabostylisten samt medeier i Glitter Eco Lovers.

Les også: Blir dette årets største hårtrend? 

– Ofte noe som varer lenger

Personlig innrømmer Erdis at han lener seg mer mot en mer klassisk og mer kommersiell look, men heier likevel gjerne på Zendayas edge. 

Han er imidlertid usikker på om Zendaya vil kunne bane vei for mer edge i trendbildet. Luftige lokker som "gir Matilda Djerf" er fortsatt i vinden - enda flere spår døden for den såkalte clean girl era som har dominert så lenge nå, takket være konkurranse fra mer karakteristiske trender som mob wife og secretary core.

– Jeg er usikker på om det strenge vil kunne ta over for det myke - siden de hardere lookene ofte er noe som varer lenger. Bølger og volum kan du for eksempel enkelt vaske ut etterpå, påpeker Erdis. 

– Og jeg tror at disse myke bølgene kommer til å vare litt til, faktisk, legger han til.

Det er ikke bare luggen det frister å kopiere i denne looken - vi kan ikke annet enn å misunne glansen.

– Jo mer av dette, jo mer glans

Det kan imidlertid være bare gøy å prøve seg på en ny look. Erdis har flere hårtips til deg som blir inspirert av Zendaya.

– Hvis du vil gå for en så grafisk og kort lugg, er det viktig å tenke på hvordan håret ditt ser ut når du ikke styler det, minner han.

Slik kan du se for deg hvor mye jobb som faktisk kan ligge bak å få til looken som du vil i hverdagen. Og om du synes det er verdt det.

– Men du kan bare prøve deg på clip-on-bangs først hvis du synes det hadde vært gøy å prøve, før du faktisk klipper en såpass grafisk look, minner han.

Hvorfor ikke kjøre Zendaya for en kveld?

En streng lugg som dette, krever noe finesse når det gjelder stylingen. Erdis deler gjerne noen eksperttips.

– Du kan starte med å samle håret ved enten å føne det eller bruke en rettetang - men det er viktig at du bruker en tynn kam for å få håret til å ligge i samme retning før du varmer det opp, tipser han.

Dette er nemlig viktig for å oppnå tilsvarende glamorøs manke som i looken til Zendaya. 

Spray som gir glans fra Maria Nila, kr 299 hos Lyko (annonselenke)

– Jo mer i samme retning håret ligger, jo mer glansfullt kan det se ut, understreker han.

Et annet, viktig shine-hack: en god shine spray. Your new best friend.

– Det finnes mange shine-sprayer på markedet og disse er veldig fine å spraye over når man er ferdigstylet, så blir looken skikkelig glansfull, bekrefter Erdis.

Tynn kam fra Matador, kr 175 hos Lyko (annonselenke)

Les også: Trendcrush: Vi tjuvstarter våren med tyll

Powered by Labrador CMS