skjønnhet

Disse 6 hårmaskene kan du enkelt lage hjemme selv

Helt naturlige ingredienser fra kjøkkenet ditt kan også fungere som enkle, pleiende hårmasker.

Vi tar etter franske ELLE, som har spurt eksperten hvilke naturlige hårmasker som er best.

Publisert

Det finnes en drøss med gode hårprodukter der ute, som virkelig virker og gir håret massevis av pleie. Likevel, er det ikke helt feil å  innimellom gå for en mer naturlig variant når du skal gi håret ditt en boost. Bokstavelig talt. 

Vi tar etter franske ELLE, som deler en rekke eksperttips til naturlige hårmasker - som du lager helt selv, med ingredienser du sikkert allerede har på kjøkkenet.

Honning for tørt og livløst hår som knekker

En hjemmelaget honninghårmaske skal kunne gi nytt liv til tørt og skadet hår, og gir en hydrerende boost pluss økt glans.

Slik gjør du: Bland sammen to spiseskjeer honning, én teskje sitronsaft, og én til to spiseskjéer lunkent vann ut fra hvor mye du trenger for å lett kunne både blande sammen ingrediensene og påføre miksen i håret. Påføres remse for remse, og la det så sitte i i cirka 30 minutter. Skylles godt ut etterpå.

Tips: Fordi denne ikke er spesielt fet, må du ikke nødvendigvis vaske håret etterpå. Derfor passer denne masken fint etter at du har vasket håret!

Les også: 3 serum som pleier håret og hodebunnen om natten. 

Kokos og aloe vera for hodebunnen

For å gi håret fukt pluss berolige hodebunnen, kan du prøve deg på en herlig miks av kokos og aloe vera. Det høres ikke feil ut.

Slik gjør du: Bland sammen to spiseskjeer aloe vera-gelé og to spiseskjeer kokosmelk. Påfør miksen i håret ditt remse for remse, og la det sitte i i cirka 30 minutter. Etterpå kan du kjøre en skånsom hårvask.

En hårmaske er alltid en god idé.

Banan for mykhet og hårvekst

Mykere hår og lengere hår - to klassiske hårdrømmer. Om du har en banan liggende, og kanskje aller helst en litt kjip en som du uansett ikke ville spist, kan du like godt ha den i håret.

Slik gjør du: Mos en banan - fullstendig, unngå biter eller klumper helt. Så trenger du en spiseskje vegetabilsk olje, gjerne oliven-, avokado-, argan- eller jojobaolje. Etter at du har påført hårmasken i håret remse for remse, dekker du hodet med et håndkle eller en dusjhette slik at varmen holdes i håret. La masken sitte i i cirka 30 minutter, og vask den ut med shampoen din.

Avokado for tørt og skadet hår

Vi drømmer alle om sunt og glansfullt hår - tross alt en viktig faktor når det kommer til å både se bra ut og føle seg bra. En enkel avokadomaske kan gi håret ditt god næring og mer glans.

Slik gjør du: Bruk en halv avokado, og mos den fullstendig. Så blander du inn enda mer of the good stuff - to spiseskjeer avokadoolje. Påfør utover hele håret, remse for remse, og pakk håret inn i et håndkle eller en dusjhette. 

Tips: Denne kan du gjerne la sitte i en hel time, før du vasker den ut med shampoen din.

Sunt og glansfullt hår? Ja, takk.

Go-to-masken som pleier alt

Kokos skal funke mot det meste: økt glans, styrkende og reparerende effekt, og kan gi hårveksten din en boost. Og det eneste du trenger er kokos.

Slik gjør du: Ha to spiseskjeer kokosolje i en liten skål, og gjør kokosen flytende ved å ha skålen i vannbad. Fordel oljen godt utover håret, remse for remse, og la hårmasken sitte i i én time før du vasker den ut med shampoen din.

Tips: Sørg for at oljen fordeles godt utover håret, men ikke overdriv med mengden.

Les også: De beste hårmaskene for tørt hår. 

Yoghurt mot flass

Har du en naturellyoghurt stående hjemme, kan du enkelt lage en hårmaske som gir økt glans, motvirker flass og roer ned irritert hodebunn.

Slik gjør du: Bruk et lite beger naturell yoghurt, og bland inn en spiseskje honning. Påføres i håret remse for remse, og etter 30 minutter kan du vaske det ut med en mild hårvask.

Flere ting fra kjøkkenet ditt kan bli til pleiende hårmasker på 1-2-3.

Tips: Denne masken kan du enkelt modifisere ut fra behov. Sliter du med tørt hår, kan du gjerne legge til en spiseskje vegetabilsk olje. Sliter du med fett hår, kan du gjerne legge til en spiseskje aloe vera-gelé. Er det flass som er hovedproblemet, kan du gjerne blande inn en spiseskje av en essensiell olje - eksempelvis patchouli, tea tree, geranium eller lavendel.

Les også: 11 spørsmål frisørene får hele tiden

Powered by Labrador CMS