Storbyguide til Milano

Tingene du ikke må gå glipp av i verdens vakreste motehovedstad.

Publisert Sist oppdatert

Reiseguide Milano: La Dolce Vita eller "det søte liv", som det så pent heter på norsk, er en bra beskrivelse på det italienske liv.

Du ser for eksempel aldri italienere på farten med en kopp kaffe eller et pizzastykke i hånda. Espressoen bestilles over disken og shottes på et par sekunder mens du prater med sidemannen om alt og ingenting. Og måltidene nytes sittende i fred og ro og gjerne med ett glass vin til, selv om det er midt i arbeidstiden. Italienere spiser sjeldent hjemme og de spiser alltid sent. Mange restauranter er derfor stengt midt på dagen og åpner først i syv-åtte tiden på kvelden.

Planlegger du en helgetur til Milano – Italias moteby nummer en, og vil leve som en ekte italiener?

Her får du ELLEs beste tips.

Reiseguide Milano

Buongiorno - her spiser du frokost i Milano

Italienere spiser søtt til frokost, gjerne en croissant eller pain au chocolat (Saccottini al cioccolato som det heter på italiensk), toast med syltetøy, frukt, appelsinjuice og kaffe. Vil du ta deg en liten matbit før du skal rusle rundt og kikke i butikker er Bar il Cigno Nero det perfekte stedet. Det lille smutthullet i veggen ligger i den kjente gata Via della Spiga, der alle luksusbutikkene ligger på rekke og rad. En gammel dame tar deg imot i døra og taster inn på et gammelt kassaapparat hva du ønsker å spise og drikke. Bestill en kaffe Americano ved bardisken og nyt den sammen med et nydelig bakerverk mens du hører på den italienske sladderen blant resten av gjestene. Den italienske radioen summende i bakgrunnen og det at bartenderen nesten ikke snakker engelsk, gjør stemningen helt spesiell.

Adresse: Via della Spiga 33.

Sjekk også ut kjeden Princi Bakery! Her får du alt av italienske godsaker og kaffe til å starte dagen med.

Lunsj o'clock

Her spiser du lunsj i Milano!

10 Corso Como

I en frodig hage omringet av kule folk og god italiensk mat og vin, finner du 10 Corso Como. Dette er et sted du har lyst til å være på i timevis, bare nyte de vakre omgivelsene og la deg inspirere av alle de kule folka rundt deg. Og det kan du i grunn også, for 10 Corso Como er så mye mer enn et spisested, det er også et kult butikkonsept med designere som Vetements, Acne Studios, Saint Laurent og Loewe.

Adresse: 10 Corso Como.

Lùbar

Et mer Instagram-vennlig sted skal du lete lenge etter. På Lùbar får du avokadosandwicher, acai bowls, deilige salater og pastaer. Dette stedet er åpent fra åtte om morgenen til tolv på kvelden, så her kan du både nyte frokost, lunsj, middag og en aperitivo.

Adresse: Via Palestro 16.

San Pietro Café

Reiseguide Milano: Et sjarmerende sted som har i alt i ett. Hos San Pietro kan du ta deg en espresso og søte bakervarer to go, eller du kan nyte god vin og mat. De har også en egen "shop in shop" i restauranten, hvor du kan kjøpe klær og italiensk vin. Vel verdt et besøk med andre ord.

Adresse: Corso Buenos Aires 6.

Shopping i Milano

Italienere er ganske er kjent for å være opptatt av sitt ytre, så stelte negler og en fresh hårmanke er et must for en hver italiensk kvinne. Og der vi nordmenn kanskje legger pengene våre i mer fornuftige ting, bruker de italienske kvinnene penger på designersko- og vesker. Derfor finnes det uendelig med lekre luksusbutikker i Milano.

Gatene Via della Spiga og Via Montenapoleone huser alle de store motehusene. Det lekre interiøret alene gjør at disse butikkene er vel verdt et besøk. Og selv om du ikke har råd til å kjøre en Pretty woman og gå bananas i butikkene, er det inspirerende bare å titte på de fine plaggene, skoene og veskene.

Psst: Har du lyst til å sikre deg designerklær og vesker til halve prisen? Da bør du dra til DMAG. Her finner du designere som Celine, Saint Laurent, Fendi, Hermes, Gucci og Dolce & Gabbana. Du kan med andre ord gjøre et skikkelig designkupp!

For en litt mer budjsettvennlig shopperunde er gatene rundt Duomoen perfekt. Duomo di Milano er byens svar på Eiffeltårnet, og er et must å se selv om det kryr av turister der. Her ligger kjedebutikker som Zara, Mango, Stradivarius, Victoria Secret og Oysho som perler på en snor.

Aperitivo

Før italienerne går ut og spiser, tar de seg gjerne en aperitivo, altså fingermat og noe godt i glasset. Og det kryr av lekre barer og cafeer du kan kose deg på. Våre favoritter er Bar Martini by Dolce & Gabbana Corso Venezia 15 og HClub>Diana Viale Piave 42.

Reiseguide Milano: Pasta basta

Sjefredaktør Signy Fardal har vært mye i Milano under moteuken, hennes to favorittsteder er Trattoria Torre di Pisa ( Via Fiori Chiari, 21) og Da Giacomo (Via Pasquale Sottocorno 6). Disse to autentiske italienske restaurantene er kjent for sin gode mat og er vel verdt et besøk.

Nobu

Ønsker du noe mer fancy med høy partyfaktor, er sushirestauranten Nobu å anbefale. Nobu ligger i Armani House og i kjelleren ligger Armani Club, hvor du kan feste til langt på natt.

Adresse:Via Gastone Pisoni 1.

Dry Milano

Dry er en fancy pizzeria og cocktailbar. Her kan du spise en god pizza mens du sipper til gode drinker og nyter den gode stemningen.

Adresse: Via Solferino 33.

Pacifico

Pacifico er en peruansk restaurant som har spesialisert seg på ceviche, dimsum og Pisco sour. Stedet passer perfekt for en helaften med både kjæreste og venninnegjengen.

Adresse: Via della Moscova 29.

Hotell i Milano

ELLE bodde på femstjerners hotellet Viu Milan, som ligger i China Town. Interiøret, den gode servicen og den fine utsikten fra roof topen er virkelig å anbefale. Sjekk ut appene HotelTonight og Hotelscan, for hoteller til rabatterte priser. Jo nærmere Duomoen du bor, jo mer sentralt bor du.

Adresse: Via Aristotile Fioravanti 6.

Reiseguide Milano: Vi gjør oppmerksomme på at den første natten av vårt opphold i Milano, ble sponset av Colmar.

Flere reiseguider fra ELLE.no:

Brussel

Vilnius

Stockholm

Powered by Labrador CMS