ELLE DECORATION

3 trender vi tror på for hjemmet nå

Futuristisk, nostalgisk og kvalitetsbevisst.

Publisert

Vi har tatt en titt i spåkula, og gjort oss opp noen tanker om hvilke trender og tendenser vi har tro på for hjemmet nå. Post pandemi og usikre tider har definitivt påvirket – og påvirker fortsatt – hva vi tiltrekkes av og hva som er viktig for oss. Dette gjenspeiles også i tre av trendene vi har stor tro på framover.

Fra det drømmende og futuristiske, til det nostalgiske og varme. Ikke minst er det fokus på å "bygge rede" både i form av det trygge og lune, men også når det kommer til varighet, tidløshet og kvalitet.

Les også: Disse inspirerer oss på Instagram.

Dette er trendene vi har tro på for hjemmet nå.

Fun & futuristic

Ofte kan vi se at trender og tendenser som regjerer catwalken, også dukker opp i interiøret. Det gjelder også for denne trenden. Bruk av speil og metalliske elementer, nesten med en futuristisk og surrealistisk tilnærming er noe vi med stor sannsynlighet vil se mer av framover.

Den amerikanske interiør-dronningen, Kelly Wearstler, har designet smeltende discokuler og svenske Udiso Studio lager speil, møbler og dekor i aluminium med organiske former. Trenden strekker seg fra det iskalde og rå, til det lekne og levende, men fellestrekket er kontrasten som skapes gjennom det metalliske elementet, enten det er mot betong og stein, eller farger og vintage.

Grandma Chic

Rutete duker, gamle tremøbler, eklektisk fargebruk, stripete puter og ørelappstoler, florale tapeter og tekstiler. Tro det eller ei, men nå er bestemors hus en optimal kilde til inspirasjon. Tenk Svensk Tenn, Sienna Millers "hytte" i Buckinghamshire og ikke minst – Lucy Williams' London hjem.

Denne stilen har virkelig vokst seg stor i forbindelse med og etter pandemien, og i takt med vårt behov for trygghet, komfort og kos i hjemmet. Hjemmet skal være et lunt tilfluktssted preget av personlighet og varme, og for mange av oss er nettopp dette personlige og varme forbundet med nettopp bestemors hus, men naturligvis i en oppdatert 2023-versjon.

Japandi

Dette er langt ifra en ny trend, men den oppleves likevel stadig mer relevant. Japandi er en kombinasjon av den japanske design-tradisjonen og den skandinaviske, som til tross for en distanse rent geografisk er nært beslektet estetisk.

Som viktigste fellesnevner finner vi kvalitet og fokus på design. Minimalismen ligger til grunn, men der skandinavisk minimalisme er forbundet med noe kaldt og stramt, tilfører den japanske varme, og mer organiske elementer. Med nærhet til naturen, fokus på håndverk og materialer kan man si at denne trenden er et annet uttrykk for vårt behov og stadig økende fokus på trygghet, komfort og kos. Ikke minst representerer det noe tidløst, som for mange oppleves som stadig mer relevant med tanke på å ta gode, grønne(re) valg, også for hjemmet.

Powered by Labrador CMS