Sengesett i krepp: Nå som 17. mai nærmer seg, og dagene blir lengre og lysere for hver dag som går, trekkes vi mot alt som minner om sommer. Det er nærmest umulig å gå forbi en kurv med jordbær i butikken uten å ta den med seg hele veien til kassa, vesker er byttet ut med kurver og uteserveringen har åpnet for alvor. Snart ryker vel strømpebuksene også.

Noe av det som virkelig gir en følelse av sommer er sengetøy i krepp. Det både ser ut som sommer og føles som sommer. Og nå er det bare å rette seg opp i ryggen og føle seg stolt, for dette er faktisk en norsk oppfinnelse! For 70 år siden i år lanserte norske Høie den revolusjonerende sengekvaliteten krepp som første sengetøysprodusenten i verden. Krepp lages ved en spesiell vevingsteknikk som skaper små luftlommer i stoffet. Dette virker svalende mot huden, som naturligvis er en av egenskapene som har gjort krepp til en populær kvalitet for sommeren.

Vi kan jo også se for oss at dette var en liten revolusjon i hjemmet på femtitallet, da krepp-kvaliteten også betydde mindre tid ved strykebrettet. Det er tross alt veldig behagelig med materialer som bare skal være som de er.

Shopping: Sengesett i krepp

sengesett krepp hm
Sengetøy i krepp fra H&M, 399,- (annonse) 

krepp sengetøy princess
Rutete sengesett fra Princess, fra 499,- 

høie krepp
Rosa sengetøy i krepp fra Høie, 799,- 

ellos krepp
Lyseblått sengetøy fra Ellos, fra 799,- (annonse)

ellos krepp
Sengesett i krepp fra Ellos, fra 1499,- (annonse)

Kilde: Høie

Relatert

hvitt interiør

Nå er det denne trenden som gjelder i hjemmet

Vi ønsker oss hvite ting til hjemmet.
lucy williams

Vi lar oss inspirere av hjemmet til Lucy Williams

Influencer, Lucy Williams, har skapt et drømmehjem i London.
interiør soverom

Dette ønsker vi oss til soverommet nå

10 fine ting til soverommet.