Mannlige beautybloggere tar over beauty-verden

Sjekk ut den nye Instagram-trenden.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for at menn har brukt makeup i en årrekke, er det ingen kjensgjerning at menn ikke har blitt like sosialt akseptert i sminkeindustrien som oss kvinner. Før nå...

Industrien er sterkt dominert av kvinner. Fra kvinnelige supermodeller og skuespillere som fronter store sminkekampanjer til suksessfulle influencere og store Youtubere og Instagramere.

Men nå lar kvinner seg også inspirere av mannlige makeupstjerner, og det er en voksende trend blant menn å vise at beauty-verden ikke trenger å være kjønnsbestemt.

Mannlige sosialemedierstjerner med sine millioner av følgere, viser at det ikke lenger spiller noen rolle hvilket kjønn mann er, så lenge man kan inspirere med fine YouTube- og Instagram-videoer og bilder.

Men hvem er de egentlig?

Her får du en oversikt over hvilke mannlige beautybloggere du bør følge på Instagram.

James Charles

https://www.instagram.com/p/Bi53XwggMY9/

Han startet karrieren som hårstylist i New York, men ble fort lei jobben og fant veien til makeup-bransjen istedet. Etter at han begynte å dele sine makeup looks på Instagram, steg populæriteten hans og han har nå 5,4 millioner følgere. Han skapte for fullt overskrifter da han ble det første mannlige ansiktet utad til det amerikanske kosmetikkmerket CoverGirl.

Jeffree Star

https://www.instagram.com/p/BjaR9n4F_7d/

YouTube-fenomenet Jeffree Star, som har over 6 millioner følgere på Instagram, skapte rent hysteri i Bogstadveien da han besøkte Norge for et par uker siden for å lansere sin nye makeuplinje: Jeffree Cosmetics. Star er blant annet kjent for sine høylytte krangler med Kylie Jenner på Twitter. ELLE fikk et eksklusivt møte med han på The Thief, som du kan lese mer om HER.

Jake Jamie

https://www.instagram.com/p/Bh7ADtDFZdu/?taken-by=makeupbyjakejamie

Etter at han lanserte YouTube-kanalen, The Beauty Boy, for tre år siden har han høstet enorm suksess med makeup tutorials rettet mot menn. Så mye at han nå er en talsperson for L’Oreal hvor han blant annet har promotert merkets Infallible Total Cover kolleksjon og #makeupisgenderless kampanjen.

Patrick Starrr

https://www.instagram.com/p/Bix6o3qBYh-/

Patricks motto på Instagram er "Makeup passer alle størrelser". Men han er kanskje mest kjent for sine fantastiske etterligninger av Kim Kardashian og Kris Jenner. På en av sine Instagram-poster, poserer han til og med sammen med Kris Jenner, hvor det er vanskelig å se hvem som er hvem.

Patrick Simondac, som er hans egentlige navn, er en megastor YouTube-sensasjon som du antageligvis har hørt om før. Han har også blant annet lansert to sminkekolleksjoner i samarbeid med Mac Cosmetics.

Manny Gutierrez

https://www.instagram.com/p/BjTO5fXAdZZ/

Manny har nesten 5 millioner mennesker som følger han på Instagram og er en stor forkjemper for at menn har like mye rett til å bruke sminke som kvinner.

Manny MUA som er navnet han er mest kjent for, ga opp legeutdannelsen til fordel for å lage makeup tutorials på Instagram. Etter at populæriteten økte, startet han sin egen YouTube-kanal.

Han er en av de største beautyinfluencerne der ute og har også sitt eget sminkemerke, Lunar Beauty. Hans første øyenskyggepalett het "Livet er et dragshow".

Reuben de Maid

https://www.instagram.com/p/BbhdU0EFSUP/?taken-by=reubendemaid_1

Den yngste beautybloggeren på listen er 13 år gamle Reuben de Maid.

Denne britiske selverklærte makeup-artisten har brukt sminke siden han var åtte år gammel og har drøssevis med Instagram-verdige skjønnhets-looks på profilen sin. Han har gjestet "The Ellen Show" (hvor han møtte idolet sitt Kim Kardashian) og er et kjent ansikt i Storbritannia.

Mer sminke og skjønnhet finner du her!

Powered by Labrador CMS