Mat

2. juni, 2020

Indisk Blomkålgryte

Vegetarmiddag med en smak av India!

Emilie Nereng er ELLE sin faste bidragsyter, og deler sine beste tips for sunn mat, helse og trening.

I dag står en indiske vegetarmiddag med blomkål på menyen – og denne må definitivt testes!

Inspirert av indiske krydder og næringsrike curryer har hun satt sammen den ultimate kosemiddagen. Laget med utelukkende veganske ingredienser er dette både et bærekraftig, sunt og utrolig smakfull middagsvalg.

Indisk blomkålgryte

Indisk blomkålgryte

Ingredienser

Til to porsjoner trenger du:

1 blomkål

2 ss olje

2 løk

4-5 fedd hvitløk

1 gulrot

1 boks kikerter

1/2 buljongterning + 6 dl vann

2 dl kokosmelk eller matfløte

Saften fra 1/2 sitron

Smak til med salt

Krydderblanding:

2 ss garam masala

2 ss karri

1 ss paprikapulver

1 ts hvitløkspulver

Bruk halvparten til blomkålen, halvparten til gryta.

Til servering

Mangochutney (viktig) og ris eller nanbrød.

Slik gjør du

Kok opp fullkornsris/quinoa/det du ønsker etter anvisning på pakken.

Kutt blomkål i buketter og ha over i en bakebolle med 1 ss olje + ca. halvparten av krydderet. Bland alt godt.

Inn i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter (til den er litt sort i kantene).

Hakk løk og hvitløk. Surr i litt olje i 5 minutter.

Tilsett resten av krydderet og fres litt.

Tilsett buljong, vann, fløte/kokosmelk og kok opp.

Bruk en stavmikser og mos ca. 2/3 av alt i gryten, da blir den fyldigere! Kutt en gulrot i skiver og tilsett dette sammen med kikerter de siste 5 minuttene.

Nå er blomkålen klar – ta den ut av ovnen og oppi gryta.

Smak til med saften av 1/2 sitron og smak om du ønsker mer krydder og evt. salt.

Her finner du en annen deilig vegetarmiddag, suppe med steinsopp og nudler.

Relatert

Les også