Klar suppe: Denne deilige retten fra boka Litt kjøtt, mer fisk, mest grønter ikke bare enkel å lage og fulle av sunne grønnsaker – den er også en skikkelig smaksbombe!

8 enkle og supersunne frokoster

Klar suppe med steinsopp og nudler

4 porsjoner

klar suppe

Ingredienser

1,2 liter grønnsakskraft eller vegetabilisk buljong

250 g steinsopp eller annen sopp, renset og skåret i skiver

2 hvitløkfedd, finhakket

1 stilk sitrongress (valgfritt)

2 ss revet ingefær

1 ss sesamolje

1 ss fiskesaus (valgfritt)

2 ss soyasaus

1 lime, saften av

300 g kokte sobanudler

120 g renset grønnkål uten stilker, revet i biter

8 reddiker, skåret i skiver

En neve koriander, hakket

Slik gjør du det

Kok opp kraften eller buljongen i en stor kjele.

Ha i sopp, hvitløk, sitrongress, inge- fær, sesamolje og fiskesaus.

La det koke i 10 minutter.

Tilsett soyasaus og limesaft.

Smak eventuelt til kraften med mer soya- saus, ingefær eller lime.

Kok nudlene etter anvisningen på pakken.

Fordel grønnkål i bunnen av noen skåler, og legg nudlene oppå.

Øs over varm soppbuljong, og pynt suppen med reddik og koriander.

Variant

Server suppen i suppeskåler med nudler i bunnen, øs over varm suppebuljong og legg i stekt kylling.

Smak eventuelt til med mer limesaft, og topp med sukkererter, purreringer, spirer, finhakket chili og hakket koriander.

Relatert

grønn pasta

Nå lager «alle» grønn pasta

Denne retten trender på TikTok om dagen.

Denne drinken passer aller best til ditt stjernetegn

Her er drinken som passer aller best til deg og ditt stjernetegn!
Uteservering i Oslo

Den beste uteserveringen i Oslo

Hovedstadens beste uteserveringer

Les også

spinatsuppe

Caroline Skjelbreds perfekte mandagssuppe

Denne vil vi ha til middag i dag!