Mat

22. april, 2020

Middagstips: Suppe med steinsopp og nudler

Denne suppen skal vi nyte til middag i dag!

Klar suppe: Denne deilige retten fra boka Litt kjøtt, mer fisk, mest grønter ikke bare enkel å lage og fulle av sunne grønnsaker – den er også en skikkelig smaksbombe!

8 enkle og supersunne frokoster

Klar suppe med steinsopp og nudler

4 porsjoner

klar suppe

Ingredienser

1,2 liter grønnsakskraft eller vegetabilisk buljong

250 g steinsopp eller annen sopp, renset og skåret i skiver

2 hvitløkfedd, finhakket

1 stilk sitrongress (valgfritt)

2 ss revet ingefær

1 ss sesamolje

1 ss fiskesaus (valgfritt)

2 ss soyasaus

1 lime, saften av

300 g kokte sobanudler

120 g renset grønnkål uten stilker, revet i biter

8 reddiker, skåret i skiver

En neve koriander, hakket

Slik gjør du det

Kok opp kraften eller buljongen i en stor kjele.

Ha i sopp, hvitløk, sitrongress, inge- fær, sesamolje og fiskesaus.

La det koke i 10 minutter.

Tilsett soyasaus og limesaft.

Smak eventuelt til kraften med mer soya- saus, ingefær eller lime.

Kok nudlene etter anvisningen på pakken.

Fordel grønnkål i bunnen av noen skåler, og legg nudlene oppå.

Øs over varm soppbuljong, og pynt suppen med reddik og koriander.

Variant

Server suppen i suppeskåler med nudler i bunnen, øs over varm suppebuljong og legg i stekt kylling.

Smak eventuelt til med mer limesaft, og topp med sukkererter, purreringer, spirer, finhakket chili og hakket koriander.

Relatert

Les også