skjønnhet

TikTok-trenden som skjønnhetseksperter elsker

Hudpleieekspert Cathrine Stabel om «slugging» og produktet som alle bør vite om. 

Publisert Sist oppdatert

Det er mye som går «viral» på TikTok om dagen (her er glødproduktene som har trendet), men noen trender dør fortere enn de oppstår. Et produkt som derimot ikke har fordunstet, er Cicaplast Baume B5+ fra det franske kultbrandet La Roche-Posay. 

Cicaplast Baume er virkelig det ultimate produktet å ha i veska, da balmen kan brukes til alt fra tørr hud på kroppen til dehydrerte lepper.

Vi har tatt en prat med skjønnhetseksperten bak skjønnhetsnettstedet Helt Krem, Cathrine Stabel, om balmen, hvorfor det er et kultprodukt, alternativer til Cicaplast Baume og «slugging». 

Slugging er en metode hvor man påfører vaselin for å «lukke fukt i huden» som siste steg i rutinen på kvelden. 

Cathrine Stabel, som driver hudpleienettstedet Helt Krem.

Q&A om «slugging» og Cicaplast Balm B5+ med Cathrine Stabel

Hvorfor er Cicaplast et kultprodukt? 

– Fordi kremen hjelper mot det meste av tørr og irritert hud og kan brukes av de fleste hudtyper. Den bidrar til å reparere og styrke hudbarrieren, redusere irritasjon og rødhet, i tillegg til å kunne gi en knusktørr hud glød.

– Cicaplast har blitt spesielt populær fordi den fungerer godt til å roe ned og lindre huden om man har vært for ivrig i bruken av retinol og syrer. Den kan brukes på arr, på tørre albuer og knær, som maske, den kan brukes for «slugging», med mer. I en skvis kan den også fungere som rens, ved å smøre inn og dra av med bomullspads, men da skal man være ganske desperat.

Er du fan av produktet, og hvordan bruker du det? 

– Cicaplast er absolutt en favoritt og en av de produktene som alltid er med i veska, på korte og lange turer. Cicaplast er ikke et produkt man trenger å bruke hver kveld, men den er genial om man bruker syrer og retinol fast, for å ivareta hudbarrieren. Med en sterk hudbarriere er huden mindre utsatt for rødhet, tørrhet, matthet, kviser, pigmentering, linjer, osv. Så Cicaplast er en god investering om man bruker aktive ingredienser.

Hvilke ingredienser er det som gjør at produktet er så bra? 

– Kremen inneholder en miks av utrolig gode ingredienser, spesielt bra for alle fjes som oppholder seg i Norge, fordi det er veldig tørr luft her mye av tiden. Man har: 

Glycerin som er en super ingrediens for fukt til huden 

Panthenol som virker beroligende og gir fukt. 

Zinc gluconate som skal ha effekt mot akne og kviser med høy grad av inflammasjon

Madecassoside som virker betennelsesdempende, reduserer kløe, kan bidra til å hele sår og fungere som antioksidant

Alpha-glucan oligosaccharide er en type sukkermolekyl som er god næring for de gode bakteriene på huden og styrker og beskytter huden 

Vitreoscilla ferment og lactobacillus er prebiotika, som balanserer den bakteriefloraen (normalflora) vi har på huden og dermed styrker hudbarrieren.

«Slugging» har fått viralt på TikTok – er dette noe man bør gjøre? Og bør Cicaplast brukes til det formålet? 

– Slugging, er en metode hvor man påfører vaselin for å «lukke fukt i huden» som siste steg i rutinen på kvelden. Det er effektivt for å myke opp fine linjer, f.eks. i øyekroken, panna eller andre steder man har linjer. Fordi fukt forhindres av å forlate huden blir huden mer «plump» og linjer mindre synlige. 

– Man kan gjerne bruke Cicaplast til slugging, den holder ikke like godt på fukt som vaselin, men er absolutt et godt alternativ om man ønsker lettere tekstur. Det er verdt å nevne at man ikke skal «slugge» med vaselin etter å ha påført retinol/A-vitamin eller syrer, mens Cicaplast med fordel kan benyttes da, for å ivareta hudbarrieren.

Kan man bruke for mye av produktet? 

– Ja. Det er ikke nødvendigvis et produkt man trenger å bruke hver dag. Det er litt avhengig av hudtype. 3-4 kvelder i uken kan være nok. Selv foretrekker jeg å bruke den noen kvelder i uken. Bruker den ikke på dagen, fordi jeg opplever at solkrem ikke sitter optimalt over Cicaplast, men det er individuelt.

Er det noen hudtyper som IKKE bør bruke dette produktet?  

– De fleste hudtyper kan bruke Cicaplast, men har man fet eller kombinert hud kan kremen føles litt «tung» på huden. Da finnes alternativet La Roche-Posay Cicaplast Gel B5, den inneholder mye av de samme ingrediensene, men er i en gélformel, som føles mye lettere på huden.Man kan også se etter andre alternativ med «cica» i navnet. Cica står fo centella asiatica, som er en kjent ingrediens for å roe ned rødhet, lindre tørrhet, hele sår og virke betennelsesdempende.

Finnes det andre produkter som fungerer på samme måte?

– Avène Cicalfate + Repairing Protective Cream er et kjent alternativ til Cicaplast og gikk viralt i fjor da Hailey Bieber nevnte den som en favoritt. Kremen er litt lettere enn Cicaplast. Den inneholder ikke cica, men formelen styrker også hudbarrieren og gir fukt. 

– Andre gode alternativ til Cicaplast er: SKINRx LAB MadeCera Cream, SKIN1004 Madagascar Centella Cream og Purito Centella Green Level Recovery Cream. 

– Merker fra Asia er spesielt gode på cica, fordi ingrediensen lenge har vært brukt som en medisinplante der. Cica finner man enten som centella asiatica eller madecassoside på ingredienslisten.

Kjøp Cicaplast Baume B5+ her: 

5 skjønnhetsbrands vi håper kommer til Norge. 

Powered by Labrador CMS