Skjønnhet

Hvordan skal du egentlig bruke en gua sha? 

Du har sannsynligvis brukt den feil frem til nå ... 

Publisert Sist oppdatert

Det finnes dem av oss som aldri ville finne på å erstatte en bok med to permer med Kindle. Det samme gjelder gua sha, som er et eldgammelt manuelt massasje-verktøy, og som har vært synonymt med holistisk helbredelse i Kina i mer enn 4000 år.

Hva brukes den til? 

Den er velkjent for sin evne til å skulpturere ansiktet, men gua sha har også andre, dypere helbredelseseffekter – som lymfedrenering, som behandler av stillestående energi, bedrer blodsirkulasjonen, lindrer hodeverk, reduserer betennelse og får spenninger til å slippe.

Dry brushing er også en super måte å bedre blodsirkulasjonen. 

Hvordan virker den? 

Påfør serum eller ansiktsolje på et rent ansikt, og begynn å jobbe med steinen så tett på huden som mulig. Beveg den i 15-graders vinkler (så vidt i en bue). Bruk sakte bevegelser, alltid oppover og utover, i tre til fem omganger. 

Hvis du har litt ekstra tid, bruk den også på halsen, skuldrene og i hodebunnen rundt pannen for en avslappende effekt.

Har du forresten testet kryoterapi? Det er ikke lenger kun forbeholdt salongbehandling!

Hvordan bruke gua sha effektivt? 

Tradisjonelt er steinen brukt til å skrape og varme huden som en del av rengjøringsrutinen, men også for å gi en dyp drenering. Når du strekker huden med gua sha-steinen, holder du forsiktig i hudvevet med den andre hånden. 

Det er denne doble bevegelsen sammen med at du varsomt holder i huden, som gjør bruken av steinen så effektiv. 

Har du sensitiv hud, bør du ikke bruke gua sha, dvs. om huden reagerer negativt på enkelte produkter eller er godt voksen. I disse tilfellene er det å foretrekke å bruke en roller, som er mer skånsom. 

Kjøp gua sha her

Les også: 5 ansiktsoljer som redder vinterhuden. 

Powered by Labrador CMS