Miniguide til mykere lepper

Foto: Silvany Bricen, Produsentene

Slik får du mykere lepper på vinteren.

Publisert Sist oppdatert

Silvany Bricen er skjønnhetsskribent, og sammen med livsstilscoach Hedda Brodtkorb står hun bak Norges gladeste velværepodkast, Hey Babe! I podkasten forsker og deler de på alt de kan innen skjønnhet, velvære og motivasjon. Sjekk ut deres Instagram og podcast for masse spennende og inspirerende innhold.

Vi pleier hud og hår, men hva med leppene?

Huden på leppene er ekstra tynn og utsatt, noe som gjør den lett tørr og flassete. Veldig mange leppeprodukter inneholder mineraloljer som gir øyeblikkelig lindring, og med enkle grep kan du få lepper som holder seg mykere – enda lengre.

Silany Bricen / Heybabe! Podkast

Skrubb

Akkurat som det er viktig å rense vekk døde hudceller i ansikt, trenger leppene en skrubb i ny og ne. Leppeskrubber er kjempedeilige å bruke for få bort tørr hud. Eller gjør som de proffe make up artistene: smør leppebalm på, og ”skrubb” bort ved å trekke en Q-tips over munnen.

Mac Lip Scrubtious Sweet Vanilla, kr 175 (annonse).

Maske

Alle leppebalmer kan jo faktisk brukes som nattmasker, og det er lurt å gjøre det til en vane å smøre på et tykt lag før sengetid. Finn en som er fet og med naturlig fett, som sheasmør eller en naturlig oljer. Smør på et tykt lag over leppene, og rundt leppekanten, og la den mykgjøre kyssemunnen over natten.

Leppbalm

Jeg har leppebalmer i alle skuffer og jakker, og prøver å bruke de på krukke før jeg skal legge meg. Da er fingertuppene alltid rene, og jeg syns det er lettere å få et tykt lag med en balm på krukke, enn fra en balm på stift. Det som blir overflødig masserer jeg på neglebåndene.

Origins Drink Up™ Nourishing Avocado Lip Butter, kr 190 (annonse).

Nuxe Rêve De Miel Ultra-Nourishing Lip Balm, kr 139 (annonse).

Leppestift

Matte leppestifter varer ofte lenger, og er derfor et godt alternativ når du ønsker en farge som skal vare over tid. Det kan være lurt å smøre på litt balm først, så tørker ikke leppe like fort inn, men bruk ikke så mye at leppestiften ikke fester seg.

IsaDora Liquid Blend Soft Matt Lip Color 80 Toffee Pink, kr 139 (annonse).

Farget leppbalm

Det er kommet så mange leppebalmer med farge, og mange leppestifter med mye pleie. Disse er et supert mulitprodukt for deg som vil ha litt kontraster i ansiktet, men som kanskje ikke alltid har tid til å påføre med speil i god tid. Bruk en vanlig, fargeløs balm som en primer, og påfør deretter den fargede for beste effekt. Et leppeprodukt med farge vil alltid fremheve tørre lepper, og det vil man jo ikke.

Nars Matte Lip Balm, kr 315 (annonse).

Dior Lip Glow, kr 385 (annonse).

Hedda Brodtkorb og Silvany Bricen

Hør på Hey Babe! Podkast her.

Powered by Labrador CMS