kultur

Har du sjekket ut moteprofilenes Oslo-perler?

På denne listen finner du din nye Oslo-favoritt, kvalitetssikret av moteprofilene.

Bred enighet om enkelte hotspots - og hit må du dra før det er for sent.

Publisert Sist oppdatert

Vi er alltid åpne for tips til steder som potensielt kan bli nye favoritter. Det er viktig både for inspirasjonen sin del og for kosen sin del! Hovedstaden vår er mindre enn de fleste, men det er likevel nok av très chic steder å besøke.

Enten du bor i Oslo eller kun er innom hovedstaden en gang i blant, er det ikke dumt å vite hvor man bør gå. De norske moteprofilene deler gjerne hvilke Oslo-perler de synes er de beste.

Les også: Her spiser du den beste brunsjen i Oslo. 

- Dessverre ikke så gjemt lenger

Moteprofil Nnenna Echem inspirerer daglig med både freshe antrekk og freshe Oslo-dater. Hun trenger ikke tenke seg om for lenge for å nevne sine favoritter.

- Hvor drar du når du skal på date?

- Jeg drar til Trattoria Populare for middagsdate, eller til Svanen for drinker!

Når hun skal skravle med venninner, er det som regel de stedene vi har med "København-vibber" som blir førstevalget.

-  Babbo Collective har blitt en favoritt! Ellers drar jeg også gjerne på Kafeteria August, sier Echem.

- Babbo på Løkka for middag med jentene, og Babbo Parkveien for frokost med jentene! legger hun til.

- Hvilke butikker er farlige for deg å gå inn i hvis du ikke skal shoppe?

- Alle! Haha, neida, men jeg prøver å kjøpe mindre, men går ofte på en smell på COS, UFF og Aces Vintage. Trøster meg selv med at både Aces og UFF er gjenbruk, sier Echem.

- Hva er en mer gjemt perle i Oslo som du elsker?

-  Restaurant Bente er dessverre ikke gjemt lenger, men jeg elsker viben der. Ellers er jeg også veldig glad i Bruun Larsen - som heller ikke er så gjemt, tipser hun.

- Drar gjerne på karaoke

Marianne Theodorsen har den perfekte datenight-i-Oslo-oppskriften klar:

- Jeg tar gjerne et slag minigolf på Oslo Camping, etterfulgt av et glass på Territoriet, før vi avslutter med middag på Le Benjamin!

- Hvor drar du når du skal catche opp med venninner?

 - Haha, vi drar gjerne på SYNG. Kanskje vi spiser dumplings på Yum Cha eller Taste of China først, forteller Theodorsen.

- Ellers synes jeg Babbo Collective og Kafeteria August er veldig hyggelige steder, legger hun til. 

- Hvilke butikker er farlige for deg å gå inn i hvis du ikke skal shoppe?

- Vintagebutikker generelt. Ser man noe der kan man jo ikke sove på det, for da risikerer man jo at det blir borte, sier hun.

- Jeg elsker Aces Vintage, Good Vibes Vintage og Velouria - alle på Løkka. Ma Vintage er også bra - og Eftir på Aker Brygge har jeg hørt masse bra om, men ikke rukket å besøke ennå, tipser hun.

- Hva er en mer gjemt perle i Oslo som du elsker?

- I sommerhalvåret elsker jeg å gå tur i skogen rundt Grønliåsen. Det er en oldtisvei der, og masse gravhauger og gammel historie fra vikingtiden, tipser Theodorsen.

- En vill vintagekjole som noen burde kapre 

Maren Schia er stadig å se ute på en chic restaurant eller kafé. Vi følger mer enn gjerne i hennes fotspor.

- Hvor drar du når du skal på date?

- Det er såå mange bra barer i Oslo for å ta et glass vin eller en drink. Mine favoritter er - blant annet - EFF EFF, Nektar vinbar, Merkur, Rouleur, Lardo og Hammerhai, sier Schia.

Skal hun catche opp med venninner, kan hun tipse om riktig vibe hos for eksempel Byens tak, Kafeteria August, ZZ Pizza og Holzweiler Platz.

- Jeg har flere steder på listen over ting jeg vil teste next som jeg ikke har fått vært på enda, og det er restaurantene Bente, Pillefyken og Arno, og barene Fat City og Frances Vinbar! legger hun til.

- Hvilke butikker er farlige for deg å gå inn i hvis du ikke skal shoppe?

- Egentlig alle... Jeg kan finne noe jeg ønsker meg i enhver butikk - men akkurat nå syns jeg det er farlig å gå innom I Sustain på Glasmagasinet. Det henger en helt vill vintage kjole med fjær der som noen burde kapre, tipser hun.

- Elsker også Linestore på Fornebu og selvfølgelig Moniker - det aller farligste stedet! I tillegg er Acne Archives skummelt å gå inn på, for det er SÅ mye fint til gode priser. Og når du først er der, kan man jo stikke innom Ganni Postmodern og bli enda mer fristet, forteller Schia.

- Hva er en mer gjemt perle i Oslo som du elsker?

- Med sosiale medier er det ikke så mange spots som er gjemt lenger, men for de som ikke har vært på Grotto enda, så vil jeg virkelig anbefale det! Man føler virkelig man er på en restaurant i en tilfeldig gate i Paris, tipser hun.

-Hjelper om det er nerver på første date

Victoria Sharp møtes mer enn gjerne ute. Følger du med på Stories, skal du ikke se bort ifra at du kan plukke opp et tips eller to til hvor neste date bør legges.

- Jeg synes Merkur på St. Hanshaugen byr på en utrolig digg atmosfære - spesielt nå i vinterkulden. Og så er det dimmet lys, noe jeg føler hjelper om det er litt nerver på første date, hehe, tipser hun.

- Pluss veldig kult interiør og kjempegode naturviner! legger hun til.

- Hvor drar du når du skal catche opp med venninner? 

- En av favorittene er Kafeteria August. Tror det jeg ser mest frem til med våren er å sitte ute der igjen. De har alltid så god lunsj med digge oster, tartar - og seff naturvin, tipser Sharp.

-Hvilke butikker er farlige for deg å gå inn i hvis du ikke skal shoppe? 

- Acne er relativt farlig, de har alltid så fine baseplagg med en twist - som man plutselig trenger. Og accessoarer!

- Hva er en mer gjemt Oslo-perle som du elsker? 

- Jeg syns det er dødskos å sitte oppe på Kampen, ta med en kaffe og bolle fra Javelin, og så tusle ned mot sentrum. Veldig kos område og en kos tur, anbefaler Sharp.

- Flere hjørner å gjemme seg litt bort i

Ella Skorgan elsker å bruke byen, og kan gjerne nevne en rekke favorittsteder.

- Hvor drar du når du skal på date?

- Jeg elsker datenights som varer litt, og velger derfor helst steder med tasting-menyer eller flere småretter, så vi kan sitte og nyte maten sammen en god stund! Chez Colin, Nektar, Txotx, BFF og Vineria Ventidue er noen favoritter - litt avhengig av hva vi craver, deler hun.

- Hvor drar du når du skal catche opp med venninner?

- Rouleur, Ekspedisjonshallen, Tranen og Babbo Collective er mine go-to-steder for en god skravleøkt med venninner over et glass vin eller en kaffe. God atmosfære, fine omgivelser og flere hjørner å gjemme seg litt bort i, anbefaler Skorgan.

- Hvilke butikker er farlige for deg å gå inn i hvis du ikke skal shoppe?

- Jeg er svak for vintage, og prøver å holde god avstand fra Velouria Vintage, Good Vibes, Prisløs, Robot og Past når lommeboka er litt tynn eller jeg har shoppe-stopp. De har så mange kule jeans, rimelig cashmere plagg, retro solbriller og fine skinnvesker, tipser hun.

- Hva er en mer gjemt perle i Oslo som du elsker?

- Jeg er usikker på hvor skjult denne perlen er, men den er en perle no less! Ostebutikken på Grünerløkka - et fantastisk koselig sted å ta et glass vin eller middag omringet av franske delikatesser, anbefaler Skorgan.

Les også: Tess Hell om vårens største smykketrender, Paris og det perfekte datenight-antrekket

Powered by Labrador CMS