mat
Gulrotkakegrøt
![Gulrotkakegrøt](https://image.elle.no/846395.webp?imageId=846395&width=960&height=1440&format=jpg)
Lyst på kake, men trenger egentlig litt ordentlig mat? Denne gulrorkakegrøten er en must try!
1 PORSJON * VEGETARISK * GLUTENFRI
Denne oppskriften har tidligere vært på trykk i ELLE Norge, og er hentet fra boken «Tre steg til en sunnere livsstil» av Emilie Nereng.
Gulrotkake er en av mine absolutt største favorittkaker! Her får jeg smaken av gulrotkake i en herlig, enkel og næringsrik frokost. Denne ble raskt en slager da jeg delte den på Instagram, og det forstår jeg, for den gir virkelig en nydelig start på dagen!
![Gulrotkakegrøt](https://image.elle.no/846399.webp?imageId=846399&width=960&height=1192&format=jpg)
Dette trenger du:
40 g havregryn
1 ss kokosmasse
1 ss SukrinSirup Gold
1⁄4 ts salt
1 ts kanel
1 dl vann
2 dl melk/plantemelk
1⁄2 gulrot, revet
4 valnøtter, knust
Glasur/ topping:
1 stor ss gresk yoghurt
1 ts lønnesirup
Fiken
Slik gjør du
1. Ha alle ingrediensene utenom gulrot og valnøtter i en kjele og kok under omrøring i 5 minutter.
2. Tilsett revet gulrot og knuste valnøtter, og kok videre til ønsket konsistens.
3. Bland yoghurt og lønnesirup i en skål og topp den ferdige grøten med glasuren og noen fikenbåter.
Les også: Oppskrift på veggieladas.