mat

Veggieladas

Vegetar-enchiladas som både er enkle å lage og supergode!

Publisert Sist oppdatert

Dette er skikkelig comfortfood som man like gjerne kan lage seg midt i uken – dette er nemlig fullkorn-enchiladas stappfulle av grønnsaker. Bruk gjerne «vegetarchunks» eller «filetbiter» som plantebasert protein, og erstatt med samme mengde kyllingfilet om du vil. Denne er også genial å varme opp dagen etter.

Les også: Den beste brunsjen i Oslo. 

Veggieladas fra boken "Sunnere Livsstil" av Emilie Nereng

Tidligere ELLE -bidragsyter og influenser Emilie Nereng sin bok «Sunnere livsstil» inneholder blant annet en steg-for-steg-guide som oppfordrer leseren til å ikke begrense seg eller telle kalorier, men å bli inspirert til å ta vare på kroppen sin med god og næringsrik mat – samtidig som man spiser mat som gir næring til sjela. Boka inneholder 80 lekre oppskrifter og steg-for-steg-guide til en balansert livsstil.

Følg Emilie på Instagram: @emilienutrition

Veggieladas – Du trenger:

1 1/2 –2 paprika, gjerne ulike farger

1 gulrot

1 rødløk

2 ss olivenolje

250 g vegetarchunks (eventuelt vanlig kyllingfilet)

1 pk. fajita spice mix (samme hvilket merke)

1 boks passata-tomater

2 ts pizzakrydder

1 ts hvitløkspulver

1/4 ts salt

2 ts balsamicoeddik

4 store tortillalefser, fullkorn

Tre never revet ost

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 °C. Kutt paprika, gulrot og rødløk i tynne strimler. Stek i olje til det faller sammen, 7–8 minutter.

Tilsett vegetarchunks og fajita-krydder i stekepannen. Stek videre i 4 minutter.

Kutt av toppen på boksen med passata-tomater og ha pizzakrydder, hvitløkspulver, salt og balsamicoeddik rett oppi. Bland med en skje.

Legg 1/4 av veggilada-blandingen på midten av en tortillalefse, brett sammen kantene til en tett «burrito». Legg den over i en ildfast form, og gjenta med en ny lefse til all veggilada-blandingen er brukt opp. Du får cirka fire enchiladas.

Fordel boksen med passata-tomater jevnt over enchiladasene og dekk med revet ost. Sett inn i en forvarmet ovn på 200 °C og stek i 25–30 minutter til osten er blitt gyllen.

Server deilige veggiladas med salat og eventuelt tilbehør som guacamole, rømme og salsa.

Powered by Labrador CMS