mat

Grønnkålsalat med søtpotet

Grønnkålsalat med søtpotet og avokado

En fresh og god sommersalat! 

Publisert Sist oppdatert

Lyst på en god salat proppfull av antioksidanter, vitaminer og proteiner? Da bør du teste denne deilige grønnkålsalataten med søtpotet og avokado.

Prøv også: Nydelig linsesuppe

Grønnkålsalat med søtpotet

Du trenger: 

120 g søtpotet 

75 g eple 

85 g avokado 

30 g rødløk 

70 g grønnkål 

10 g olivenolje 

5 g dijonsennep 

5 g honning 

5 g sitronsaft 

en klype salt 

25 g cashewnøtter

Grønnkålsalat med søtpotet og avokado

Slik gjør du: 

1. Sett ovnen på 200 grader med over- og undervarme. Skjær søtpoteten i biter og ha dem over på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i 15–20 minutter til de er møre. 

2. Mens søtpoteten steker skjærer du eple og avokado i terninger og rødløk i skiver.

3. Gni grønnkålen med hendene til den blir myk og mørkegrønn. 

4. Pisk olivenolje, sennep, honning, sitronsaft og salt lett sammen. Grovhakk cashewnøttene. 

5. Bland sammen eple, avokado, rødløk og grønnkål i en skål og hell over dressingen. Topp med cashewnøtter. 

Denne oppskriften er hentet fra den nye boka Femdagers nullstilling av Inge Lindseth og Susann Stave! 

Powered by Labrador CMS