mat
Grønnkålsalat med søtpotet
En fresh og god sommersalat!
Lyst på en god salat proppfull av antioksidanter, vitaminer og proteiner? Da bør du teste denne deilige grønnkålsalataten med søtpotet og avokado.
Grønnkålsalat med søtpotet
Du trenger:
120 g søtpotet
75 g eple
85 g avokado
30 g rødløk
70 g grønnkål
10 g olivenolje
5 g dijonsennep
5 g honning
5 g sitronsaft
en klype salt
25 g cashewnøtter
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader med over- og undervarme. Skjær søtpoteten i biter og ha dem over på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i 15–20 minutter til de er møre.
2. Mens søtpoteten steker skjærer du eple og avokado i terninger og rødløk i skiver.
3. Gni grønnkålen med hendene til den blir myk og mørkegrønn.
4. Pisk olivenolje, sennep, honning, sitronsaft og salt lett sammen. Grovhakk cashewnøttene.
5. Bland sammen eple, avokado, rødløk og grønnkål i en skål og hell over dressingen. Topp med cashewnøtter.
Denne oppskriften er hentet fra den nye boka Femdagers nullstilling av Inge Lindseth og Susann Stave!