mat
Linsegryte

Så god på smak og så lett å lage!

Linser er både en sunn og bærekraftig matvare, som er rik på proteiner, i tillegg til at det inneholder masse kostfiber. Linsegryte er derfor en perfekt hverdagsmiddag, og helt perfekt å servere til lunsj i sommer. Server gjerne med salat og deilig hvitløksbrød.
Les også: Har du prøvd meloncarpaccio?
Oppskrift: Linsegryte
Du trenger:
125 g gul løk
75 g grønn paprika
1 fedd hvitløk
5 g frisk ingefær
14 g olivenolje
200 g hele eller hakkede hermetiske tomater
40 g kokosmelk (fullfett, ikke lett)
0,5 ts spisskummen
0,5 ts paprikapulver
en klype chilipulver
45 g hermetiske røde linser
5 g sitronsaft
salt
1 ss frisk koriander

Slik gjør du:
1. Skjær løk og paprika i biter. Finhakk hvitløk og rasp ingefær.
2. Stek løk og paprika i olivenolje på middels varme til løken begynner å bli myk.
3. Ha i hvitløk og ingefær og stek videre i noen minutter.
4. Tilsett hermetiske tomater, kokosmelk, spisskummen, paprikakrydder og chilipulver. Ha på lokk og la blandingen koke på lav varme i 10–15 minutter.
5. Skyll linsene og ha i rett før servering. Smak til med sitronsaft og salt. Topp med finhakket koriander.