mat

Linsegryte

Så god på smak og så lett å lage!

Publisert Sist oppdatert

Linser er både en sunn og bærekraftig matvare, som er rik på proteiner, i tillegg til at det inneholder masse kostfiber. Linsegryte er derfor en perfekt hverdagsmiddag, og helt perfekt å servere til lunsj i sommer. Server gjerne med salat og deilig hvitløksbrød.  

Les også: Har du prøvd meloncarpaccio?

Oppskrift: Linsegryte

Du trenger:

125 g gul løk 

75 g grønn paprika 

1 fedd hvitløk 

5 g frisk ingefær 

14 g olivenolje 

200 g hele eller hakkede hermetiske tomater 

40 g kokosmelk (fullfett, ikke lett) 

0,5 ts spisskummen 

0,5 ts paprikapulver 

en klype chilipulver 

45 g hermetiske røde linser 

5 g sitronsaft 

salt 

1 ss frisk koriander

Slik gjør du: 

1. Skjær løk og paprika i biter. Finhakk hvitløk og rasp ingefær. 

2. Stek løk og paprika i olivenolje på middels varme til løken begynner å bli myk. 

3. Ha i hvitløk og ingefær og stek videre i noen minutter. 

4. Tilsett hermetiske tomater, kokosmelk, spisskummen, paprikakrydder og chilipulver. Ha på lokk og la blandingen koke på lav varme i 10–15 minutter. 

5. Skyll linsene og ha i rett før servering. Smak til med sitronsaft og salt. Topp med finhakket koriander.

Powered by Labrador CMS