Sunne rutiner: ELLEs moteredaktør tipser

Foto: Caroline Skjelbred og Produsentene

Dette er wellness-triksene som gir Caroline Skjelbred en skikkelig energiboost!

Publisert Sist oppdatert

Nytt år, ny giv og tilbake til sunne rutiner! Eller har du mest lyst til å legge deg på sofaen og vente på bedre tider?

Vel, alle er vel ganske så trøtte på denne evigvarende pandemien nå, verdenssnorket som aldri ser ut til å ta slutt, noen gang. Da er det fint å kunne klare å motivere seg selv, gi seg selv daglig enegiboost og MYE fortjent egenpleie:

Lage sin egen juice, ha et «treningsenter» tilgjengelig på macen, et lite spa på sitt eget bad og et meditasjonssenter tilgjengelig 24/7 hvis man trenger en aldri så liten timeout.

Her er mine beste tips og triks til hvordan jeg bedre hanskes med pandemitilværelsen, og hva jeg gjør for å føle meg litt ekstra vårfresh!

Carolines feelgood-tips:

Morgenrutine

Vil du ha bedre flyt i hverdagen? Prøv å få en fast morgenrutine. Det høres kanskje kjedelig ut, men det er virkelig helt fantastisk når man kommer inn i rutinen. Ingen valg må bli tatt, du vet hva du skal gjøre og du starter hver dag med å booste deg selv!

Hvis du ikke har små barn som vekker deg tidlig, så er dette også trikset for å lære seg å stå opp litt tidligere. Det å ha en deilig morgenrutine som venter på deg er virkelig helt gull!

Når jeg føler meg som best, så følger jeg min morgenrutine slavisk.

Da starter jeg dagen med enten et stort glass vann med ferskpresset økologisk sitron i, eller en ferskpresset grønn juice. Deretter tørrbørster jeg kroppen (dette gjør jeg et par ganger i uken), så en digg dusj, så kan jeg starte dagen med kaffe og scrolling på mobilen.

En grønn energiboost å kickstarte dagen med!

Prøv å juice hjemme – det er virkelig superenkelt og smaker så godt. Pluss at man får i seg ekstra med frukt og grønt!

Carolines grønne juice:

Holder til 2 store glass

2 bunter økoligisk selleri

En agurk

Et eple

Noen cenimter fersk ingefær

Virkelig en super fresh pick me up-energiboost av en juice!

Treningstøy

Et nytt og fresht treningssett gjør mye for motivasjonen for å komme i gang igjen med treningen, det samme gjør appen Melissa Wood Health. Her finner du så mange forskjellige treninger. Det er pilates, yoga, superfine styrketreningstimer og mange pusteøvelser.

Denne appen er perfekt i kombinasjon med Calm, som er en fantastisk meditasjon og pusteapp. Jeg er ikke noe god til å meditere alene, så denne appen hjelper meg til å ta en liten 10-minutters pause. Pluss at jeg elsker alle de nydelige naturlydene som du hører i bakgrunnslyd – så utrolig avslappende.

Sunn mat

Noe som hjelper meg når jeg føler meg trøtt, slapp og umotivert er å ha litt ekstra fokus på maten jeg får i meg. Litt ekstra med grønt til frokost, lunch og middag. Ren og god mat gir meg masse med energi, påfyll og inspirasjon –akkurat det jeg trenger ekstra av om dagen.

Bare det å freshe opp en enkel suppe med litt fersk krydder på toppen, slenge på litt ekstra med avocado på brødskiven, dandere maten sin litt og være bittelitt ekstra snill mot seg selv kjennes så riktig akkurat nå.

Få nok søvn

Søvnen er også superviktig for meg å ha litt under kontroll. Jeg kjenner at når jeg legger meg til ca. samme tid hver dag så fungerer jeg mye bedre hverdagen. Mer overskudd og energi, mer tålmodighet – bedre balanse i livet rett og slett.

Noe jeg startet med i 2022 var å lese bok på sengekanten istedefor å scrolle på mobilen, og det føles mer riktig for meg. Jeg får drømt meg litt bort samtidig som jeg ikke har skjermtid, pluss at jeg har endelig startet på den bunken med bøker som jeg aldri har rukket å lese. Elsk!

Hvis man sliter med å falle til ro om kvelden, eller har litt lakenskrekk, så kan et fint kveldsrituale hjelpe å lokke deg til sengs. En deilig spray med godlukt på hodeputen og et fresht sengetøy – litt ekstra hotelfølelse i eget hjem skader jo ingen.

Wellness-tips – shopping:

Tørrbørste som stimulerer blodsirkulasjonen, og hjelper å drenere lymfesystemet.

Bruk på tørr hud og start ved føttene og jobb deg oppover mot hjertet. Brukes over hele kroppen.

Tørrbøste fra Dr Barabara Sturm i medium styrke, kr 355 (annonse).

Denne kan lage alt fra smoothier til ferskpresset grønnsaksjuice på et blunk, den har også innebygd sitrusjuicer for å lage appelsinjuice eller sitronjuice. Helt perfekt å ha på kjøkkenbenken!

Magimix juicer, kr 2899 (annonse).

Merket Girlfriend Collective har så mye fresht treningstøy. Masse fine farger, god på pris, fin passform og best av alt -de er laget av resirkulerte plastikkflasker! Virkelig er treningstøymerke verdt å la seg merke.

Treningstopp fra Girlfriend Collective, kr 379.

Treningstights fra Girlfriend Collective, kr 677.

Denne kroppoljen dufter helt magisk, og gir skikkelig spa-vibber på badet. Kan brukes på kroppen, men også på tørre neglebånd og hårtupper.

Kroppsolje i duften Frangipani Monoi fra Elemis, kr 439 (annonse).

Januar er en ganske så røff måned, så hvorfor ikke optimalisere sitt eget soverom og gi det litt ekstra hotel vibe?

Nydelig sengesett i egyptisk bomull fra H&M, kr 799 (annonse).

En pute-mist er et must på mitt nattbord, og denne har en beroligende duft av mandarin, lavendel og cedartre.

Pillow mist fra LA Bruket, kr 419 (annonse).

Powered by Labrador CMS