Start det nye året med å lage mat som er proppfull av godsaker for kroppen.

Her er er suppeoppskrift som både varmer, metter bugner av grønne godsaker.

Denne oppskriften er fra kokeboka Mes Secrets de sorière, skrevet av Lisanna Wallance.

Lisanna vokste opp i New York, og på grunn av kjærligheten er hun nå bosatt i Paris. Hun har alltid vært lidenskapelig opptatt av kokekunst, og da hun ble syk prøvde hun å kurere seg selv med mat og planter. På nettsiden culinarywitch.com deler hun sin kunnskap og sine magiske oppskrifter for å hjelpe andre med å leve sunnere og gladere liv.

Det er bare å skrive handlelisten – for denne smakfulle suppen gjør seg nesten selv.

Grønn suppe

Grønne grønnsaker er viktige for helsa vår, og spesielt for blodets helse. Noen av dem, som brønnkarse, brokkoli og spinat, bidrar til å øke produksjonen av røde blodceller.

Disse grønnsakene er fulle av K- og C-vitamin samt antioksidanter, som revitaliserer organene og beskytter hele kroppen. I pe- rioder med stress, sykdom eller psykiske og emosjonelle utfordringer trenger kroppen en liten boost. Og alt starter med blodet vårt.

Oppskriften er på 4-6 porsjoner. På 15 minutter er du ferdig med forberedelsen, og en halvtime med småputring senere står suppen klar.

Ingredienser

1 bunt med brønnkarse 2–3 never spinat

1 brokkoli

1 stor søtpotet (eller 2 små) 3 løk

1 purreløk

3 hvitløkfedd

2 terninger med grønnsaksbuljong

10 g ingefær (eller 1 ts malt ingefær/ 1 ts kaffepulver)

5 g gurkemeie (eller 1 ts kaffepulver)

2 ss hvit balsamico-eddik eller sitronsaft 1 ss virgin kokosolje

2 ss kokoskrem

gresskarkjerner

salt og pepper

Framgangsmåte

Finhakk alle grønnsakene og ha dem i en stor kjele sammen med most spinat, brønnkarse, hakket hvitløk, buljongterninger, ingefær og gurkemeie.

Krydre med salt og pepper og dekk det hele med 2 liter vann.

Legg på et lokk og kok blandingen i 20–30 minutter, til grønnsakene er myke.

Bruk en stavmikser og kjør til en glatt suppe. Rør inn eddik, olje og kokoskrem.

Server denne retten varm med et dryss av gresskarkjerner, og pynt med noen dråper olje og kokoskrem. Denne suppa kan du også fryse, og ta fram en dag du trenger litt revitaliserende påfyll.

Relatert

Iskaffe med en twist

10 oppskrifter på iskaffe med en twist til inspirasjon.
Green Goddess Smoothie Bowl

6 oppskrifter som passer perfekt på varme sommerdager

Is og smoothies er alt vi craver nå!

Middagstips: Søtpotetgryte

Lyst på en vegetargryte til middag i dag? We got you!

Les også

spinatsuppe

Caroline Skjelbreds perfekte mandagssuppe

Denne vil vi ha til middag i dag!
gresskar- og linsesuppe

Gresskar- og linsesuppe med harissa

Denne deilige retten er ikke bare enkel å lage og full av sunne grønnsaker - den er også en skikkelig smaksbombe!