skjønnhet

Hårglitter: Slik får du looken 

Her får du frisørens beste tips til sesongens viktigste (og mest sprakling) trendfrisyre. 

Publisert Sist oppdatert

Glitter i håret har blitt en stor trend denne sesongen, og på årets ELLE-Galla var det flere som dukket opp med litt ekstra «sparkling» hårsveis. 

Frisør Jannicke Maløya ga ELLEs Kaja Brændengen en glitrende hestehale på Gallaen, og her får du oppskriften. Se video av prosessen på ELLEs Instagram. 

Slik får du sesongens fineste makeup-looks. 

Hårglitter – Slik får du looken 

Oppskrift fra Jannicke Maløya: 

Den perfekte fest-looken, en enkel måte og gi frisyren it-faktor'en. Glitter blir vi aldri lei av og dette utrykket er en klassiker og er like fresh til fest, galla og andre begivenheter. Prøv og lek deg frem, hår og utrykk skal være morsomt å skape. 

1. Det er smart å ha bølger og eller styling i håret fra før. Om ikke, er det fint å lage noen enkle store bølger for å skape et pent og helhetlig utrykk. Her er det valgfritt hvor store eller intense bølger men ønsker. På Kaja gikk vi for større slakke, naturlige bølger.

2. Start med å gre godt gjennom håret med en god bred børste. Jeg foretrekker en god paddel-børste, med naturbust. Naturbusten gir godt tak og får gredd alle hår uten å lage "riller", "merker" eller unaturlige skiller i håret. 

3. Bruk gjerne et vått produkt for å gre håret stramt og rent på plass. Her foretrekker jeg en spray eller skum med holdfaktor. På Kaja brukte vi Oribe Maximista, som er et volum-produkt med stivelse og hold uten at det blir for stivt eller blankt. Spray godt gjennom øvre del av håret. Spray til håret er ventet godt ned. 

4. Separer og lag ønsket skill. På Kaja valgte vi en sideskill som starte fra viken i hårfestet rundt ansiktet hennes – en semi bred skill. 

5. Håret bør være vått, og om ikke tilfør gjerne litt mer produkt ved å spraye mer på det øverste laget. Bruker du skum: Påfør i hendene og klapp over håret i røttene øverst.

6. Bruk en børste med naturbust og gre håret ned i en lav hale. Hvor lav den skal være kan man avgjøre etter eget ønske. På Kaja valgte vi å sette den ganske lavt, men rett under/på ariskulen. Den «naturlige kulen» nederst i bakhodet. 

7. Gre håret stramt og glatt godt inn i en hale. 

8. I halen tar man ut en liten seksjon med hår fra undersiden i halen. (Denne delen er til å dekorere strikken/skjule hårstrikken). 

9. Hold ut hårseksjonen og spray godt over delen med hårspray før du surrer den godt rundt strikken. 

10. Når man har 5-8 cm igjen av spissen, hekler man spissen og surrer den fast i en hårnål (bobbypin) og fester ved å trykke hårnålen inn i bunnen ved halen. Forsøk å feste i underkant av halen. 

11. Spray godt med hårspray over hele looken og godt over seksjonen son dekker hårstrikken. Og la håret tørke i et par minutter. 

12. Velg ønsket glitter og farge – gjerne med gelé slik at det fester seg godt. Her er det lov å bruke kreativitet, og på Kaja brukte vi Holo Graphic sitt body glitter for store glitter-korn som lager et friskt og kult statement. 

13. Bruk gjerne en sminkekost eller en malekost, og start innerst ved halen og dra glitter ut med kosten etter ønske. 

14. Bruk gjerne fingre til å klappe glitter rundt og på dekket til hårstrikken. 

15. Når man har laget et godt lag med glitter, lar man glitteret tørke godt. Og om man ønsker kan man gå på ytterligere en gang til med et ekstra lag glitter. På Kaja kjærte vi på med to runder og lot det tørke helt inn før vi gikk inn å malte på mer glitter. 

Andre gode tips og triks for denne looken:

– Har du styling i håret fra dagen før som bølger eller krøller, er det en fin måte og utnytte disse før hårvask. 

– Det gjør ingenting om man har hår som ikke er nyvasket, her kan det faktisk være lettere å lage looken dersom håret ikke er helt rent. 

– Bruk gjerne en makeup-børste – helt valgfritt hvilken man ønsker å bruke  – eller bruk hendene og fingrene. Personlig bruker jeg begge deler. 

– Jeg anbefaler en lav hale så glitteret kommer til sin rett og synes godt. 

– Bruk gjerne et glitter som inneholder gelé, slik at man kan pensle direkte i håret. 

Les også: Dette har vi alltid i partyveska. 

Les flere skjønnhetssaker her. 

Powered by Labrador CMS