skjønnhet

Festsminke: Slik nailer du sesongens makeup-looks 

Elie Saab

Klar for party: Denne sminken skal vi gå  for denne sesongen. 

Publisert Sist oppdatert

Festen er snart i gang, og partysminken skal på. Skal du gå for en glitrende øyenskygge, sterk eyeliner eller kanskje en bold leppe? 

Her får du de heteste tipsene og de beste triksene fra makeup-artist Sissel Fylling. Ta notater, og finn dem fram neste gang du står foran speilet før et julebord. 

Murad

Slik lager du sesongens it-frisyre á la Sofia Richie.  

Hva er den kommende sesongens største -beauty-trender, og har du noen favoritter? 

– Det som vises på catwalken for AW23-sesongen er at huden er gjennomgående transparent og «lett». Det er en såkalt «no-makeup makeup look», men med fokus på øyne. Vi ser metalliske farger som gull, sølv, stål og grå, som brukes med en touch enten på midten av lokket, ytterkanten eller i øyekroken. 

Sesongens beste foundations finner du her. 

– Min favoritt var Givenchy som viste en litt rocka/punk-look med grå metall-skygge som var «smudget» sammen med en mørkere kajal. Samt kun lett balm på leppene – «det perfekte uperfekte». 

Givenchy

Hva er dine beste tips for partysminken? 

– Tenk enklere! Bare en enkel liner på våtkanten kan gjøre susen, eller en touch av gull på lokket. Ha fokus på én av delene – enten lepper eller øyne. Det jeg synes er det aller viktigste, er at huden er lett og transparent med masse fukt og glød. Hold håret lekent og bevegelig – ikke for mye spray! For mye makeup og for preppet hår kan dessverre gi motsatt effekt, keep it simple!

Elie Saab

Hvordan bør man forberede huden før party-sesongen, og hva bør man gjøre dagene/-kvelden før fest? 

– Tilfør huden nok fukt, og ikke glem å drikke mye vann. Dette fordi alkohol dehydrerer huden og dermed mister den spenstighet. En god fuktmaske med hyaluronsyre gir en opptur for huden, eller niacinamide over natten, som hindrer vanntap og stimulerer til økt produksjon av ceramider og fettsyrer. Jeg kan anbefale Paula’s Choice eller The Ordinary.

Her er våre favoritt-ansiktsmasker. 

– Tilfør ALLTID en god fuktighetskrem før tinted moisturizer eller foundation. 

Her er Sissels beste tips for å legge en bold leppe, eyeliner, glitterøyenskygge og smokey eyes:

Slik gjør du det: Bold leppe

Dolce & Gabbana

– For å lage en bold leppe, er et veldig viktig at leppene er naturlig fuktige før du tilfører leppestift eller leppekajal/stift. Gjerne bruk en leppeskrubb i forkant for at fargen skal sitte optimalt. Selv liker jeg Nars sine brede leppekajaler som er matte og «velvety». Start på innsiden av leppen og jobb deg utover. 

Lyst på en vinrød leppe denne sesongen? Her er noen tips og våre favorittprodukter. 

Slik gjør du det: Glitterøyenskygge

Tory Burch

– En fin måte å påføre en glitterøyenskygge er å tilføre produkt midt på lokket eller i øyekroken. På denne måten popper den litt bedre og blir mer effektfull. 

– Når man legger en glitterøyenskygge eller en kajalskygge, er det viktig å huske på at skyggen holder mye bedre om du først legger en tinted moisturizer eller foundation/concealer på lokket. På denne måten «flaker» ikke glitteret av, men det får et festepunkt og holder hele dagen. 

– Velg de glitterøyenskyggene som ikke er for tørre – de bør være mettede av metall. 

I årets julebordspesial finner du våre shimmer- og glitterfavoritter. 

Slik gjør du det: Liner 

Vivetta

– Start med å dra lineren fra ytterkanten og innover, deretter avslutt kantene eller vingen for dem som ønsker det. Man kan bruke en q-tips for å enten definere lineren skarpere eller «smudge» den. 

Carolina Herrera

– Jeg er ikke så glad i for perfekte streker eller våte linere. Jeg liker og bruker mest høyt pigmenterte farger som er «velvety» og mettet i konsistens. Den sitter bedre, tørker ikke ut eller flasser, og er lett å «smudge» med en kost. En billig og god liner er for eksempel Master Drama fra Maybelline. 

Slik gjør du det: Smokey eyes

Givenchy

– Jeg liker å bruke en miks av øyenskygge og kajal. Skyggen kan gjerne være litt lysere enn kajalen. Start fra yttersiden og jobb deg innover, bruk en «smudge»-kost og jobb med lette bevegelser.

Hva bør man alltid ha i partyveska for touch-ups? 

– Det man alltid bør ha med for touch-ups, er en mattifier og en gloss, da det fort kan bli mye dansing.

Her finner du beste foundation til partysesongen. 

Powered by Labrador CMS