skjønnhet

Gjenbrukbare øyemasker er skjønnhetsproduktet du ikke visste du trengte i livet 

– Da jeg oppdaget medisinsk silikon som et materiale for gjenbrukbare øyemasker, ble jeg overveldet av mulighetene.

Publisert Sist oppdatert

Du vet når du kommer over et produkt og tenker: «Hvorfor har ingen tenkt på dette før...?» 

dayti er et sånt produkt. 

De gjenbrukbare øyemaskene, laget av medisinsk silikon, fungerer på helt samme måte som andre øyemaske-pads. Men til forskjell fra tradisjonelle pads, er de ikke tilsatt noe produkt, og du kan dermed bruke dine egne favorittprodukter (øyekremer og -masker) under. I tillegg kan de brukes mer enn én gang – faktisk opptil ett år.  

Norske Pernille Burkhalter er hjernen bak det magiske(!) produktet. Etter 8 år i Orkla, har den travle småbarnsmoren bestemt seg for å satse 100 % på dayti – av flere grunner enn «bare» trøtte øyne. 

– Etter at jeg ble mor skjedde det utrolig mange endringer, blant annet ble jeg veldig trøtt og jeg fikk klimaangst. Huden rundt øynene er veldig tynn noe som gjør at det ofte er der vi ser de første tegnene til aldring — og lite søvn gjøre sitt, både med tanke på poser og fine linjer. I tillegg følte jeg på et mye større ansvar for å ta vare på planeten vår, det skulle tross alt være hjemmet til barna mine og deres barn, lenge etter meg.

– I min forrige jobb holdt jeg veldig ofte presentasjoner og når jeg da hadde vært våken med små barn på natten var jeg trøtt og jeg så trøtt ut, engangs-øyemasker ble min redning for å føle meg mer våken og tillot meg å møte dagen med mer selvtillit. Da jeg oppdaget medisinsk silikon som et materiale for gjenbrukbare øyemasker, ble jeg overveldet av mulighetene. 

Gjenbrukbare øyemasker for miljøet 

Øyemaskene til dayti er gjenbrukbare, noe som også var en stor motivasjon for Burkhalter. 

– Øyemasker hver dag uten unødvendig avfall? Ja, takk! 

– Ifølge rapporter fra Zero Waste Week genererer skjønnhetsindustrien årlig avfall fra 120 milliarder enheter med plastforpakninger, så her er det et enormt potensiale for forbedring. Det føles godt og meningsfullt å kunne være med på å skape mer bærekraftige løsninger, samtidig som jeg synes dayti gjenbrukbare øyemasker er så bra at jeg tenkte at dette må alle norske kvinner få muligheten til å prøve, sier Burkhalter. 

Norske kvinner kan endelig teste produktet, og responsen er allerede positiv fra de som har vært så heldige. Produktet er akkurat lansert her til lands, men det er vel bare et spørsmål om tid før det sprer seg til andre deler av verden. Det er heller ikke helt utenkelig at produktet går «viralt» på plattformer som TikTok heller ... 

Medisinsk silikon 

Øyemaske-padsene er produsert av 100% medisinsk silikon, et materiale som er trygt og allergivennlig, i tillegg til å ha en rekke positive effekter på huden. 

– Medisinsk silikon brukes til sårheling og har en forseglingseffekt, lignende den man oppnår ved slugging, sier Burkhalter. 

– Dette bidrar til at produktene du bruker under dayti trenger dypere inn i huden og gir bedre effekt og dermed et bedre resultat. I tillegg er medisinsk silikon enkelt å rengjøre og svært holdbart. Derfor varer dayti-øyemaskene i hele ett år hvis de vaskes etter bruk og plasseres tilbake i tinnboksen de kommer i. 

Skreddersy rutinen 

Mange kvier seg kanskje for å teste ut nye produkter fordi man er redd for hvordan huden vil reagere. Det fine med padsene fra dayti, er at du kan bruke din favoritt-øyekrem under (her er noen av våre favoritter), og dermed får du tilpasset dine spesifikke behov og hudtilstand. Enten det er poser under øynene, mørke ringer, fine linjer eller rynker.

– Jeg elsker at jeg kan gjøre øyemasker til en del av den daglige hudpleie-rutinene min basert på dagens spesifikke behov, sier Burkhalter.

– Ofte frykter vi at overgangen til mer bærekraftige produkter kan gå på bekostning av kvalitet eller effektivitet. Med dayti opplever du imidlertid det motsatte – du får det beste fra begge verdener.

Et skjønnhetsprodukt for alle 

«Er dette produktet for meg?», spør du deg kanskje – som jo er helt naturlig når det er snakk om et nytt skjønnhetsprodukt som skal opp til vurdering. Ifølge Burkhalter finnes det ingen begrensninger. 

– Det unike med Dayti er at det virkelig er et produkt som passer alle, takket være muligheten for 100% skreddersøm etter individuelle behov og hudtilstand, noe som jo endrer seg både med alder og sesong. Medisinsk silikon, som dayti er laget av, er helt trygt for alle, inkludert allergikere og gravide. Dette gjør dayti til et universelt og sikkert valg for alle som ønsker skreddersydd hudpleie av høy kvalitet

Slik bruker du dayti

– Jeg bruke dayti hver morgenen. Jeg har så lenge jeg kan huske våknet med hovne øyne, men etter bare 20 minutter med dayti mens jeg nyter morgenkaffen, ser jeg en betydelig reduksjon i posene under øynene og fine linjer blir glattet ut. 

– Tiden utgjør ingen begrensning; Jeg påfører dem umiddelbart etter at jeg våkner, og har de på mens jeg ordner barna mine. Som småbarnsmor hyller jeg trøtte mødre, men jeg tror at om vi ser mer opplagte ut, så får vi også mer energi til å gripe an alle dagens gjøremål. Jeg liker også å bruke dayti før jeg skal ut på middag eller fest. Den jevner ut fine linjer og skaper det perfekte grunnlaget for sminke, som ikke legger seg ujevnt under øynene. Og ikke minst er de helt perfekte dagen derpå for å slette alle ytre spor av fest. 

Tørrbørsting 101: Her er fordelene. 

Powered by Labrador CMS