Derfor er GIF-funksjonen borte fra Instagram

Foto: Bella Hadid/Instagram

Hva skal vi gjøre nå?

Publisert Sist oppdatert

ELLE-redaksjonen jublet av glede da vi for første gange la merke til GIF-funksjonen på Instagram. Selfes og boomerangs med alt fra dansende hunder til "LOVE"-symboler gjorde hverdagene på kontoret litt morsommere. Nå har Instagram valgt å sperre funksjonen på ubestemt tid... Why???

En rasistisk GIF ble nemlig oppdaget av en Instagramer i England. GIFen viser en karikaturtegnet TV-vert som holder en mikrofon med teksten: "N**** Crime Death Counter - Keep Cracking Bonzo, The Numbers Just Keep On Climbing!", med en teller som automatisk viser et høyere og høyere tall. The Sun har lagt ut bildet av GIFen, se den HER.

Det har sjokkert mange at rasistiske GIFs kan finne veien til Instagram. Giphy, firmaet bak GIF-funksjonen, må derfor lage sikrere systemer før funksjonen kan komme opp igjen.

Les også: Denne instagramtrenden er hottere enn noensinne

Inntil videre betyr det derfor at Instagram og Giphy har valgt å lukke funksjonen til begge parter kan garantere at det ikke skjer igjen. Ifølge ELLE UK går nå Giphys medarbeidere igjennom hver enkelt GIF som kan være upassende. Det må være litt av en jobb...

Forhåpentligvis er funksjonen oppe og står igjen før vi vet ordet av det. Livet er liksom ikke det samme uten Gifs. Eller hva? ;)

Kilde: ELLE DK

Powered by Labrador CMS