Slik lykkes du enkelt med hjemmefarging – fra blondt til pastell

Å farge håret hjemme er ikke vanskelig i det hele tatt, så lenge du leser instruksjonene nøye og velger riktig produkt i forhold til din nåværende hårfarge. Det er også viktig å vite hva du er ute etter. Vil du ha en permanent farge eller en som vaskes ut etter noen uker? Her er guiden for hvordan du får drømmefargen. 

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Schwarzkopf

Hvilken farge vil du ha på håret ditt? Blondt, farget eller pastell?

Farge-guide

Farging som gir et permanent resultat

Passer for deg som: Vil farge hele håret eller etterveksten – og vet hvilken farge du vil ha på håret.

Hva menes med farge? Når du bruker en hårfarge får den ordentlig feste i håret som ikke blir borte etter vask. Den dekker også grå hår. Denne fargen er den perfekte matchen for deg som vil jevne ut fargen du allerede har, eller for deg som vil teste ut en helt ny hårfarge.

Du bør teste: Natural & Easy fra Schwarzkopf

Tips: Ta en hårkur et par dager før du skal farge håret, da tørt hår trekker til seg mer farge, som kan resultere i at det bli mørkere enn planlagt. Om du er usikker på hvilken fargenyanse du bør velge – gå for èn lysere nyanse.

Emelie besøkte Sandras salong, og ville ha en jevnere farge i sitt ombré-brune hår.

Ved hjelp av hårfargen Natural & Easy fikk Emelie en jevnere og mer glansfull hårtone.

Striper og bleking – lysner og gir håret mer glans

Passer for deg som: Vil lysne håret eller få striper i en lysere nyanse.

Hva er striper og bleking? Håret stripes for å gi frisyren mer liv og glans, og for å gjøre håret noen hakk lysere. Begge gir et permanent resultat. Når man bleker håret, farger man det ikke – bleking inneholder nemlig ikke farge, men hydrogenperoksyd som er med på å gjøre håret lysere. De naturlige pigmentene tas bort i håret når det lysnes. Bli ikke urolig om håret blir rødt, oransje eller gult – dette er nemlig normale stadier før håret blir blondt.

Du bør teste ut: Blonde fra Schwarzkopf

Striper og bleking gir håret mer liv og glans – og det gir et permanent resultat.

Farge som vaskes ut – for en midlertidig farge

Passer for deg som: Vil teste en ny stil som holder en uke eller to. Gjerne en farge som stikker seg ut litt! Enklere (og kulere!) blir det ikke.

Hva er midlertidig farge? Med denne semi-permanent-fargen, som vaskes ut etter 12-15 vask, har du mange muligheter for et nytt hår – fra fargesterkt til pastelltoner. Du kan selv velge hvordan du vil påføre fargen, i hele håret, som ombré eller som striper. Du påfører fargen direkte på fuktig hår, for en sterkere tone eller blander det i balsamen som følger med pakken, for en mykere pastellfarge. Det gjør det veldig enkelt å dosere og selv bestemme hvilken tone i fargeskalaen du ønsker – fra sterk farge til en mer pastellaktig tone. Denne fargen gir best resultat på lyst hår!

Du bør teste ut: LIVE Ultra Brights fra Schwarzkopf.

Sandra Beijer påfører rosa striper i Amandas hår ved hjelp av LIVE Ultra Brights fra Schwarzkopf.

Sandras fikk besøk av Amanda i salongen sin, som ville teste ut en midlertidig farge. Resultatet ble en rosa tone i tuppene.

Før du farger håret, bør du tenke på dette:

Uansett om du bruker en midlertidig farge eller velger å farge eller bleke håret permanent, må du alltid lese instruksjonene nøye!

Gjør alltid en allergitest 24 timer før du begynner å farge håret, det enkleste er å teste på albuen.

Slik unngår du gule toner i blondt hår

Når man bleker håret, er redselen for at det skal bli gult stor. Her er tipsene for et perfekt blondt resultat.

Skyll ikke ut produktet for tidlig: At håret blir gult, er ofte fordi man skylder ut produktet for tidlig. Når man bleker håret, kan fargen se oransje ut under fargingen og dette er helt normalt. Bli ikke urolig og skyld ikke ut fargen for tidlig. Vær også nøye med å ikke sitte med produkten over tiden – følg heller instruksene til punkt og prikke.

Sammenlign med startfargen:På baksiden av forpakningen finner du et fargekart som viser start- og sluttfarge. Tipset er å holde opp en hårlokk og sammenligne startfargen med den nåværende hårfargen for å være sikker på at du velger riktig produkt.

Les instruksjonene: Les igjennom disse nøye INNEN du setter igang.

Om det blir feil resultat

Du fulgte ikke bruksanvisningen: Om du har skyldt ut blekemiddelet for tidlig og får et gult resultat, så er det ingen fare! Skyldte du for eksempel ut blekemiddelet 10 minutter for tidlig, blek håret på nytt med samme produkt i 10 minutter.

Håret blir gult: Om håret ble gult til tross for at du fulgte tiden, så var blekemiddelet for svakt for din startfarge. Gjør prosessen på nytt, men anvend da et svakere blekeprodukt.

Om du har spørsmål: Kontakt Schwarzkopf på Facebook. Der finnes det eksperter som er klare for å svare på alle dine spørsmål.

Her finner du alt du trenger å vite, for å farge håret ditt hjemme med Schwarzkopf!

De fornøyde salongkundene feiret sin nye hårfarge med bløtkake - hva ellers?
Powered by Labrador CMS