Taco med fivespice-stekt søtpotet, avokado- krem, syltet rødløk og mangosalsa
Foto: Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley
Ingredienser
Til 4 personer trenger du:
2 store søtpoteter, skrellet og kuttet i terninger
2 ss fivespice-krydder
2 modne avokadoer
1 saften fra lime
1 bunt frisk koriander
1 moden mango
1 granateple
1 finhakket rød chili
extra virgin olivenolje
12 maistortillalefser
syltet rødløk
vegansk majones
1 lime skåret i båter til servering
havsalt
Slik gjør du:
Krydre søtpotet-terningene med fivespice-krydderet, og stek terningene i litt olje til de er møre.
Avokadokrem
Del avokadoene i to og fjern steinen og skallet. Kjør avokado, limesaft, halvparten av korianderen og en klype havsalt i blenderen til en glatt krem.
Mangosalsa
Kutt mango i små terninger og ha i en bolle. Rens granateplet for kjerner og ha også de i bollen. Bland i chili, litt extra virgin olivenolje og resten av korianderen.
Montering
Rist tortillalefsene i en tørr stekepanne, og topp med søtpotet, avokadokrem, mangosalsa, syltet rødløk og vegansk majones.
Server med havsalt og limebåter i skåler som hver enkelt kan forsyne seg av.