Oppskrift på supergod risotto

Jim Hensley

Blomkålrisotto med kapers, urteolje og råmarinert blomkål – Dette skal vi lage til middag i dag!

Publisert Sist oppdatert

Risotto: Trenger du inspirasjon til kjøttfrie alternativer til hverdagsmiddagen?

Her er en av våre favoritter!

Blomkålrisotto med kapers, urteolje og råmarinert blomkål

Til 4 personer

Ingredienser

2 blomkål

200g risottoris

4 sjalottløk, finhakket

2 hvitløkfedd, finhakket

2 liter grønnsaksbuljong

1 sitron, saften av malt kajannepepper

2 ss extra virgin olivenolje

grønn urteolje

2 ss kaspers

havsalt

Slik gjør du:

Kutt blomkålen i mindre biter, men legg til side de største bukettene til rå marinering. Start med å koke blomkålen mør i lettsaltet vann. Sil av vannet, og kjør blomkålen til puré i en blender eller med en stavmikser. Spe med litt av kokevannet for å få pureen glatt.

Fres løk og hvitløk blank på middels varme i en kjele. Tilsett risottorisen, og rør rundt. Tilsett grønnsaksbuljongen litt etter litt mens risen koker mør. Når risen er ferdig, vender du inn blomkålpureen. Smak til med salt, sitron og litt kajennepepper.

Kutt tynne skiver av de store blomkålbukettene. Bruk gjerne et mandolinjern eller en skarp kjøkkenkniv. Vend blomkålskivene i litt olivenolje, salt og sitron. Drypp litt urteolje utover en tallerken. Fyll tallerken med risotto, og anrett så en god skje urteolje, kapers og råmarinert blomkål slik at det dekker risottoen.

Grønn urteolje

Ingredienser

2 dl extra virgin olivenolje

1 bunt urter, feks. persille eller basilikum

En klype havsalt

Nykvernet pepper etter smak

Slik gjør du:

Varm opp oljen til ca. 60 °C (den skal ikke koke)

Del opp urtene grovt og ha i en blender med olje, salt og pepper

Kjør det hele i tre minutter

Powered by Labrador CMS