Risotto: Trenger du inspirasjon til kjøttfrie alternativer til hverdagsmiddagen?

Her er en av våre favoritter!

Blomkålrisotto med kapers, urteolje og råmarinert blomkål

Til 4 personer

risotto

Ingredienser

2 blomkål

200g risottoris

4 sjalottløk, finhakket

2 hvitløkfedd, finhakket

2 liter grønnsaksbuljong

1 sitron, saften av malt kajannepepper

2 ss extra virgin olivenolje

grønn urteolje

2 ss kaspers

havsalt

Slik gjør du:

Kutt blomkålen i mindre biter, men legg til side de største bukettene til rå marinering. Start med å koke blomkålen mør i lettsaltet vann. Sil av vannet, og kjør blomkålen til puré i en blender eller med en stavmikser. Spe med litt av kokevannet for å få pureen glatt.

Fres løk og hvitløk blank på middels varme i en kjele. Tilsett risottorisen, og rør rundt. Tilsett grønnsaksbuljongen litt etter litt mens risen koker mør. Når risen er ferdig, vender du inn blomkålpureen. Smak til med salt, sitron og litt kajennepepper.

Kutt tynne skiver av de store blomkålbukettene. Bruk gjerne et mandolinjern eller en skarp kjøkkenkniv. Vend blomkålskivene i litt olivenolje, salt og sitron. Drypp litt urteolje utover en tallerken. Fyll tallerken med risotto, og anrett så en god skje urteolje, kapers og råmarinert blomkål slik at det dekker risottoen.

Grønn urteolje

risotto

Ingredienser

2 dl extra virgin olivenolje

1 bunt urter, feks. persille eller basilikum

En klype havsalt

Nykvernet pepper etter smak

Slik gjør du:

Varm opp oljen til ca. 60 °C (den skal ikke koke)

Del opp urtene grovt og ha i en blender med olje, salt og pepper

Kjør det hele i tre minutter

Relatert

vibeke ruud

ELLEs feriefavoritter 2022: Vibeke Ruud

Dette pakker ELLEs Creative Director og Art Director med seg i feriekofferten.
caroline kildebo

ELLEs feriefavoritter 2022: Caroline Kildebo

Dette pakker ELLEs journalist og innholdsprodusent med seg på ferie i år.
CHARLOTTE SØRVALD

ELLEs feriefavoritter 2022: Charlotte Sørvald

Dette pakker ELLEs redaksjonssjef og skjønnhetsansvarlig med seg på ferie i år.

Les også

Pappardelle

Pappardelle med falafel, aubergine og tomat

Nam - Dette vil vi ha til middag i dag!
Oppskrift quesedillas

Superdigge quesedillas

Vet du ikke hva du skal lage til middag i helgen? Prøv Emilie Nerengs quesedillas med bønner.
Beste fastelavnsboller

Ida Grans perfekte fastelavnsboller

Husk fastelavn i helgen! Og med disse bollene blir det garantert suksess.
Sjokobananis

Deilig og sunn sjokobanan-is

Her får du oppskriften på Emilie Nereng sin sunne is-favoritt, som kan nytes så ofte du vil.