Internasjonal kvinnekonferanse i Oslo

For andre år på rad arrangerer Født Fri og I Empower me en internasjonal møteplass hvor kvinner knuser offerrollen. Konferansen er i Oslo lørdag 16. november, det er gratis og åpent for alle.

Publisert Sist oppdatert

Nadia Ghulam overlevde Taliban-regimet ved å kle seg ut som en mann. Nå kommer hun og flere andre kvinner til Norge for å dele sine historier.

På bildet ser du Pouneh Attarinejad, I empower me grunnlegger og Shabana Rehman, daglig leder Stiftelsen Født Fri.

Gratis konferanse

Fjorårets konferanse ble en stor suksess og derfor inviterer Født Fri til en ny internasjonal kvinnekonferanse, I empower me, med unike skjebner.

Konferansen arrangeres 16. november klokken 12.00 til 18.00.

«Konferansen har til hensikt å inspirere, provosere og skape ettertanke. Vi ønsker å skape debatt om kvinners fremstilling i det offentlige rom og har derfor satt fokus på foredragsholdere som har klart å skape endring til tross for umulige utgangspunkt.

Oppgjennom historien og per idag anses kvinner med sterke historier som ofre, dette er en fortelling vi har lært å tro på. Dermed blir ofte kvinner som beseirer sterke utfordringer ansett som ekstraordinære og annerledes.

Med møteplassen "I Empower Me" ønsker vi å endre dette narrative, vi ønsker å sette kvinnens livserfaringer i et annet perspektiv, «normalisere» annerledeshet og sette kvinnens eierskap over eget liv i fokus.

Derfor inviterer vi til en gratis åpen konferanse med et møte med personligheter som har rokket sementerte forestillinger og som vil presentere hvordan de gjorde det.»

Sterke historier

På programmet finner du, blant andre, Nadia Ghulam, som utga seg for å være mann under Taliban-regimet. Hun tok sin avdøde brors identitet som 11-åring og spilte mann i 10 år for å forsørge familien.

Marvia Malik er verdens verdens første trans-kvinnelige nyhetsanker, president av Khawaja Sira Society i Lahore og Medlem av Youth Council i Pakistan.

Hortence Amina Rwimo. Amina "the game changer" ble kidnappet og holdt som fange i tenårene, fjorten år gammel fikk hun bosatt seg i Kakuma. Dette er hennes nye hjem, her har hun utdannet seg som filmregissør gjennom organisasjonen FilmAid.

Konferansen er gratis.

Lørdag 16. november i Oslo.

FØDT FRI, Prinsensgate 10 c

Meld deg på her!

Powered by Labrador CMS