Finpuss på cv-en og få drømmejobben - vi gir deg 10 tips!

Feminine accessories, notebook, shoes, office supplies on bright marble table background. Fashion flat lay for blogger social media
Feminine accessories, notebook, shoes, office supplies on bright marble table background. Fashion flat lay for blogger social media

Har du funnet drømmejobben, men er usikker på om CVen din er bra nok? Selv om du har relevant utdannelse, riktig kompetanse og drøssevis med erfaring kan dårlig CV ødelegge for deg.

Publisert Sist oppdatert

Hva venter du på? Her er 10 tips som kan føre deg nærmere drømmejobben.

1. Kontaktinfo og hyperlenker

Skal være vel synlige og stå øverst på CVen. Ha med ditt fulle navn, telefonnummer og epostadresse. Ta også med din LinkedIn-profil (lag en dersom du ikke har det) og eventuell hjemmeside eller blogg (om disse anvendes til profesjonelt bruk) og lag en hyperlenke til disse sidene. Marker teksten du vil linke f eks "Min LinkedIn-profil", høyreklikk, velg "sett inn hyperlink og lim inn URLen til din LinkedIn-profil.

2. Hold det kort

Rekruttererne eller den som skal lese CVen din har ofte mange søknader å gå igjennom, de verken rekker eller gidder å ta seg tid til å lese flere sider av samme CV. Hold det derfor kort (helst en A4 side) og ha bare med den teksten som virkelig er av betydning.

3. Ikke bruk samme CV til alle jobber du søker på

Ha en grunn-CV som du endrer utifra hvordan jobben du søker på ser ut. På den måten sparer du tid (ettersom du ikke behøver å lage en ny CV hver gang) men du gir også et seriøst inntrykk til rekruttereren når du har en personifisert CV.

4. Bilde eller ikke?

Det er litt delte meninger om akkurat dette og det er opp til deg hva du velger å gjøre. Velger du å bruke et bilde er det viktig at man ser det er deg, at bildet er profesjonelt og tydelig. Et profesjonelt bilde betyr dog ikke et sterilt bilde foran en hvit vegg - søker du på en kreativ jobb, kan et profesjonelt bilde snarere innebære et annerledes og vågalt bilde.

5. Lagre CV som en PDF-fil

En feil mange glemmer er å lagre Word-dokumentet til en PDF-fil. På den måten kan hvem som helst åpne filen uten problem. Bare husk å lagre filen som navnet ditt f eks "CV_Anette_Larsen". Den du sender filen til kan lese hva den heter og det fremstår derfor ikke som så veldig seriøst om filen heter noe som "ghkFS9h".

6. Fokuser på ditt personlige brev

Et personlig brev er til for at du skal kunne vise hvorfor akkurat du bør ha denne jobben og hva du kan tilby de. Sett deg i arbeidsgiverens situasjon. Hva kan akkurat du tilby dette foretaket? Hvorfor vil du jobbe for akkurat de?

7. Detaljles jobbannonsen

I jobbannonsen kan du finne flere ledetråder på hva slags profil selskapet er ute etter. Marker de egenskapene og den kompetansen det spørres om. Hvilke av disse har du selv? Bruk lignende ord eller beskrivelser når du beskriver deg selv og hvorfor akkurat du er riktig for denne jobben. Og husk på å lagre jobbannonsen! Blir du innkalt til intervju er det greit å ha annonsen friskt i minne slik at du vet hva du skal fokusere på i intervjuet.

8. Unngå klisjeer

”Jeg trives med mange baller i luften”, ”Jag tåler stress”, ”Jag jobber bra både selvstendig og i gruppe”. Disse meningen har null betydning dersom du ikke forklarer hva du mener. Gi heller et eksempel på hvordan du under stress presterer over forventning og på hvordan du samarbeider på en fordelaktig måte med andre.

9. Beskriv hvilke resultater du har oppnådd

Istedenfor å nevne dine tidligere arbeidsoppgaver og hva slags kompetanse du har, bør du heller beskrive hvilke resultater du har oppnådd takket være din kompetanse og erfaringer. Gjerne med sifrer, f eks "Budsjettansvarlig for 10 millioner kroner ".

10. Skill deg ut i mengden

Ring gjerne og presenter deg selv for den som er ansvarlig for rekrutteringen. Fortell at du er interessert i jobben og at du har noen korte spørsmål angående jobben (eller rekrutteringsprosessen). Hold deg kort og presis og prøv gjerne å være så genuin som mulig.

Kilde: ELLE.se

Powered by Labrador CMS