ELLE DECORATION

Fem fine: Veggtepper

Nå skal teppene opp på veggen – er du klar for denne trenden?

Publisert Sist oppdatert

Nå vil vi gjøre hjemmet mykere med hjelp av tekstiler. Vi smykker hjemmene våre med vakre gardiner, og lar tekstiler spille en større rolle i alt fra møbler til dekor.

Og teppene, de har nå fått flere flater enn bare gulvet å pryde. 

Bruk tepper som et alternativ til bilder på veggene. Her er det bare å slippe kreativiteten løs, og ta i bruk alt fra lerret til pledd. Veggtepper har også en lang tradisjon her til lands, selv om mange av oss kanskje forbinder det med hytter og fjell. Merker som blant annet Cappelen Dimyr, har bidratt til at vi så ser teppet som noe langt mer enn noe som ligger under møblene våre, og at det også både er et objekt som en synonymt med håndverk, kunst og tradisjon. 

Ikke minst kan det bidra til å gjøre et rom lunere, og mer spennende. Vi elsker at det har et mykere uttrykk en mer tradisjonell veggpryd som bilder og speil, og at det derfor bidrar til å skape kontrast.

Slik styler vi veggtepper

Det finnes stadig flere varianter at veggtepper, og spesielt nå som trender vokser. Vi har plukket ut fem ulike alternativ.

Teppe fra Slowdown Studio, kr 3850 (annonse) 

Teppene fra Slowdown Studio kan både brukes som pledd, men også henges opp på veggen. Du kan henge dem opp som de er, eller ramme dem inn. 

Veggteppe fra ferm Living, kr 1875 (annonse)

For deg som er svak for natur og en dempet fargepalett er dette et perfekt alternativ. Enkelt, men virkningsfullt. 

Veggteppe med dusker fra The Dharma Door, kr 1150 (annonse)

Også veggtepper kan være boho chic, og med dette får du både masse tekstur og et statement som synes, samtidig som uttrykket fortsatt er nøytralt.

Veggoppheng (illustrasjon av kvinne) fra HK Living, kr 969 (annonse)

Dersom du ønsker en strammere stil, kan også et lerret eller kanvas med motiv på være svært dekorativt og lekkert. Ikke minst skaper det en fin kontrast som en del av en bildevegg.

Veggteppe i ramme fra Bloomingville, kr 1149 (annonse)

Det er mange måter å dekorere veggen med tekstiler på, og det kan gjerne rammes inn. Du kan ramme inn et pledd eller teppe, eller som dette lekre motivet fra Bloomingville, som kommer med egen ramme.

Powered by Labrador CMS