40 «feel good»-filmer til helgen

Foto: Getty Images

Kveldens underholding er klar!

Publisert Sist oppdatert

Beste feel-good filmer: Uansett om det er for å muntre deg opp når det pøser ned utenfor, om det har vært en stressende arbeidsdag eller om du rett og slett bare trenger å le litt, så er det viktig å se en feel-good film en gang i blant.

Om det er en romantisk komedie som Jerry Maguire eller La La Land fra sengen, eller animerte filmer som Se opp, Sjel eller Eventyr i New York som holder deg med selskap mens du spiser takeaway i pysjen - ingenting er som en god film for å løfte humøret.

Vi kan nok alle være enige om at livet er bedre med glede, latter og litt singalong.

Har du behov for å løfte humøret?

Beste feel-good filmer:

1) CLUELESS, 1995

Cher Horowitz, en privilegert high school elev fra Beverly Hills, og venninnen hennes Dion takler tenårings-livet - vennskap, gutter, sex og hvilke tilbehør som passer til et rutete skjørt - samtidig som de prøver å gi den nye jenta, Tai, en makeover, før de innser at de trenger en livsstils-makeover selv.

Chers optimisme, replikkene du ler høyt av og garderoben du bare bli glad av... Clueless løfter absolutt humøret!

2) LA LA LAND, 2016

Damien Chazelle sitt romantiske og musikalske komidrama følger kaffebarista og aspirerende skuespiller, Mia, og innhugga jazz pianist, Seb, mens de strever med å gjøre drømmene sine til realitet i Hollywood.

Forbered deg på tap dance, sang, musikalske nummer og Los Angeles fra sin beste side. Dette er en av de nydeligste filmene noensinne!

Solfylt Hollywood-filmskaping på sitt beste - det er ingen andre enn Grinchen som ikke vil bli glade av å se Emma og «The Gos» sammen.

3) SE OPP, 2009

Okei, la oss få det unnagjort. Ja, du kommer til å gråte så tårene triller etter den ene scenen tidlig i Pixar filmen, men så kommer du til å la deg inspirere av Carl, en ballong-selger i 70-årene, som alltid har drømt om å reise til Sør Amerika.

En overraskende forandring i livet hans entrer i form av den åtte år gamle villmarkutforskeren, Russel. Åh – og en snakkende hund. Denne filmen får garantert frem smilet.

4) MAMMA MIA, 2008

Her trenger du ikke se lenger enn til listen over skuespillere før smilet kommer frem.

Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth og Julie Walters stjeler showet i denne filmen, adaptert fra Broadway.

Konstant ABBA-musikk, det nydelige synet av en gresk øy og Colin Firth i platåsko. Trenger vi si mer? Jo foresten, nå har du også Mamma Mia! Here We Go Again fra 2018 å se når du er ferdig med den første.

5) BREAKFAST AT TIFFANY'S, 1961

Reis tilbake i tid med denne klassikeren fra 1960; historien om livet til den eksentriske selskapsløven, Holly Golightly, som motvillig faller for naboen, forfatter Paul Varjak.

Musikken gir en følelse av nostalgi og en trang til å slenge på seg en svart kjole og kjøpe en croissant. Ren perfeksjon!

6) PITCH PERFECT, 2012

Anna Kendrick, Rebel Wilson, Anna Camp og Brittany Snow er kun en håndfull av de fantastiske skuespillerne i denne musikalske komedien. Plottet følger en a capella gruppe for kvinnelige studenter, The Barden Bellas, i deres forsøk på å vinne Nationals.

Sarkasme og musikk på sitt beste. Og joda, de jobber nå med den fjerde Pitch Perfect filmen (og du bør absolutt se de andre to), men dette er fortsatt vår favoritt.

7) TOY STORY, 1995

Her trengs det ingen forklaring, gjør det vel?

Du må kanskje finne fram lommetørklene på slutten, men først og fremst vil du tenke tilbake på barndommen mens du ser Woody og Buzz bekjempe oddsene for å bli gode venner og dedikerte leker for Andy i denne komiske reisen.

Som Woody ville sagt: 'Reach for the sky'. Finnes det en mer inspirerende replikk?

8) SKULK MED STIL, 1986

High school-gutten som skulket skolen for å være med bestevennene Cameron og Sloane før uteksaminering er en av århundrets mest inspirerende og rørende filmer, med en lærdom om at livet handler om mer enn regler og konformitet.

9) LIVET ER VIDUNDERLIG, 1946

Mange ser på dette som en julefilm, men vi synes det er en tidløs klassiker som passer perfekt til en hver anledning.

Følg George Bailey i det han oppdager hvor annerledes hjembyen ville vært om han ikke var der – en fortelling som varmer selv de kaldeste hjerter og oppfordrer oss alle til å sette litt mer pris på livet.

10) FIRE BRYLLUP OG EN GRAVFERD, 1994

Richard Curtis viser den realistiske balansen mellom humor og tragedie i livet gjennom en vennegruppe som fremstår som uheldige i kjærlighet, helt til lykken snur.

Rowan Atkinsons rolle som Father Gerald er nok til å sikre at du ler sammen med skuespillerne. En genial film!

11) LITTLE MISS SUNSHINE, 2006

En familie som er fast bestemt på at deres yngste datter skal komme til finalen i en skjønnhetskonkurranse tar en kjøretur på tvers av landet i en VW buss.

Filmen handler om drømmer, illusjoner og skjønnheten av en dysfunksjonell familie, med skuespillere som Abigail Breslin, Paul Dano, Toni Collette og Steve Carell. Abigail Breslin slipper bokstavelig talt solen inn på selv de kaldeste dagene i dette varme familie-dramaet.

12) HARRY POTTER OG DE VISES STEN, 2001

Etter kun én strofe av den ikoniske musikken vil du være i pysjamasen på sofaen mens du koser deg med en pose twist og lurer på hvordan livet ville vært om du studerte på Galtvort.

Gjenopplev barndommen nok en gang på reisen med Harry, Ron og Hermine. Og ja, mange syns nok at bøkene er noe bedre enn filmene, men - vi ELLEsker også filmen(e)!

13) MATILDA, 1976

Danny DeVito, Roald Dahl, Mara Wilson – finnes det en bedre kombinasjon?

Denne fantasifulle komedien kommer garantert til å muntre deg opp i det geniet, Matilda, overkommer oddsen (de grusomme foreldrene og miss Trunchbull) og lever lykkelig med miss Honey.

Man trenger ikke mer enn scenen med sjokoladekaken for å føle seg inspirert. Kom igjen, alle sammen nå: 'Bruce, Bruce, Bruce...'

14) ONE FINE DAY, 1996

Etter å ha sett denne filmen kommer du umiddelbart til å lete etter en partner som vil være villig til å bære deg gjennom vanndammer så du ikke ødelegger skoene.

Single Melanie (Michelle Pfeiffer) og Jack (George Clooney) er nødt til å passe på barna på den viktigste arbeidsdagen i karrieren, og må balansere barnepassen med deadlines og press fra sjefene. Dette er et bevis på at jobb ikke alltid bør være først på prioriteringslista.

15) MARY POPPINS, 1964

En skje med sukker hjelper virkelig på alt fra fyllesjuke til irritasjon, og er perfekt når du føler deg litt pjusk. Julie Andrews og Dick Van Dyke er et essensielt par når humøret trenger et løft.

16) MARY POPPINS VENDER TILBAKE, 2018

Mary Poppins (denne gangen spilt av Emily Blunt) returnerer for å hjelpe unge Michaels (Ben Whishaw) barn gjennom en ganske skummel del av livene deres flere tiår etter hennes første besøk hos Banks-familien. Med god musikk og skuespill fra Lin-Manuel Miranda (som spiller skorsteinsfeier Jack), samt Julie Walters, kan du være sikker på at dette blir bra.

17) FORREST GUMP, 1994

Litt vel sentimental? Kanskje. Rørende til den grad at du vil klemme en valp? Absolutt.

Denne prisbelønte filmen følger det usedvanlige livet til Forrest Gump, en mann som lever et sjarmerende liv fylt med suksess og kjærlighet. En fantastisk historie om å overkomme motgang og kortene du ble tildelt. Som Forrest sier, 'stupid is as stupid does.' Ikke vær dum, se filmen.

18) LOVLIG BLOND, 2001

'Exercise gives you endorphins. Endorphins make you happy. Happy people just don't kill their husbands,' sier Elle Woods.

Vel, glade mennesker ser også på Legally Blonde, historien om en uskyldig Beverly Hills sorority-jente som overkommer kritikk og et knust hjerte for å komme inn på Harvard og bli advokat. Det trengs kun én jente for å starte en revolusjon, dere.

19) PRIDE, 2014

Dette LGBT-relaterte komediedramaet er basert på en sann historie og følger en gruppe med lesbiske og homofile aktivister som samler inn penger til de som ble påvirket av den britiske gruvearbeiderstreiken i 1984.

Dette er absolutt essensiell tv-titting for å gjenopprette troen på menneskeheten i det filmen tar opp temaer som fordommer, homofobi og samfunnsånd.

20) BRIDGET JONES' DAGBOK, 2001

Denne kåte sexgudinnen, som forsøker å finne ut av livet, kjærlighet og London med en underlig sammensatt vennegjeng, er en kvinnes venn og fortrolige livet ut.

Utenom de store trusene vil denne filmen få deg til å heie på underdogen, mens du lurer på hvem som er kjekkest, Daniel Cleaver eller Mark Darcy.

21) SISTER ACT (1 OG 2), 1992 OG 1993

Vi tror egentlig at Whoopi Goldberg garantert får frem smilet, men om ikke det holder vil absolutt Lauren Hill sin engleaktige stemme gjøre jobben.

Både den originale filmen og oppfølgeren får en plass på listen. Deloris (Goldberg) havner i vitnebeskyttelse og blir motvillig plassert som en nonne i et fattig område i San Fransisco.

Deloris får snart fart på klosterets kor og tar med seg den samme energien til en skole i film nummer to. Skolebarnas siste fremførelse er en versjon av 'Joyful, Joyful' - trenger vi å forklare hvorfor filmen er med på lista?

22) SING STREET, 2016

Dette er filmen som får deg til å angre på å ikke startet et band i tenårene. Sing Street handler om en gutt ved navn Conor som vokser opp i Dublin på 80-tallet, og som lager et band for å distrahere seg selv fra en trøblete skolegang og et anspent familieliv i et forsøk på å få jenta.

Moten og de musikalske referansene til Duran Duran og Spandau Ballet er alt som kreves for å få deg opp på dansegulvet hjemme.

23) RUSH HOUR, 1998

To veldig forskjellige politimenn er på et oppdrag for å redde den kinesiske konsulens kidnappede datter. Den perfekte politi-komboen. Det finnes ikke en bedre klassisk komiker-duo enn Jack Chang og Chris Tucker.

Slått opp med kjæresten? Dårlig karakter på skolen? Paralyserende angst? Slå av resten av verden og slå på denne.

24) THE BLUES BROTHERS, 1980

Trenger du å få opp energien? Da bør du se The Blues Brothers.

Aretha Franklin, Carrie Fisher, Twiggy, Dan Aykroyd og John Belushi er stjernene i denne hysteriske musikalske krim-komedien. Jake og broren Elwood er på et 'oppdrag fra Gud' hvor de ønsker å gjenforene det gamle bandet deres så de kan spille på en innsamling for å redde barnehjemmet fra barndommen.

25) GRUSOMME MEG, 2010

Ingenting definerer lykke i samme grad som en minion. Med hjelp av Gru, verdens ondeste/søteste superskurk/far og en gjeng gule venner i snekkerbukse vil du få problemer med å ikke smile av denne hjertevarmende, animerte komedien.

26) JULIE OG JULIA, 2009

Om du elsker matlaging, Nora Ephron, Meryl Streep, Stanley Tucci og Amy Adams er dette filmen for deg.

Adams spiller Julie Powell, en ung blogger som desperat ønsker å etterligne Julia Child sine evner. Med en delt lidenskap for mat vil dette plottet, skrevet av Ephron, garantert varme hjertet og mate apetitten for komedie og drama. Bare sørg for å ha nok snacks.

27) EVENTYR I NEW YORK, 2007

Aldri hørt om et land kalt Andalasia? Det hadde ikke vi heller før Prinsesse Giselle (Amy Adams) steg fram i denne skjønne live action musikalske fantasi-rom-com filmen etter å ha blitt bannlyst av den onde dronningen, Narissa (Susan Sarandon).

På tross av at bryllupet med Prins Edward (James Marsden) står klart, faller prinsessen for en forretningsmann fra New York (Patrick Dempsey). Med sanger som 'Ever Ever After' og 'That's How You Know', er dette en film du vil ha stående på hele dagen.

28) CRAZY RICH ASIANS, 2018

Det er en grunn til at alle elsker denne romantiske komedien. Filmen er basert på boka av Kevin Kwan fra 2013 og har fantastiske skuespillere, som Constance Wu, Henry Golding, Gemma Chan, Lisa Lu og Awkwafina.

Vi følger New Yorker, Rachel Chu (Wu), i det hun blir med kjæresten Nick Young (Golding) til hans bestevenns bryllup i Kina, hvor hun raskt oppdager at han er helt ufattelig rik. Med Sex and the City og Mean Girls-vibes er det ikke rart at vi aldri blir lei av denne filmen.

29) SINGING IN THE RAIN, 1952

Fantastisk dansing. Check. Gene Kelly. Check. Matchende gule regnfrakker. Trippel check.

Her beveger vi oss fra de klassiske, stumme filmene i Hollywood til 'talkies', og denne prisbelønte filmen med Gene Kelly, Stanley Donen og Debbie Reynolds som tre venner brakte nytt liv til skjermen. Med sanger som 'Make 'em Laugh', 'Good Morning' og 'Singin' in the Rain' er dette en av våre største favoritter.

30) SCHOOL OF ROCK, 2003

Etter at Dewey Finn (Jack Black) får sparken fra rockebandet sitt bestemmer han seg for å late som at han er vennen Ned Schneebly for å ta en jobb som lærer på Horace.

Der finner han en perfekt gruppe av studenter til å konkurrere i Battle of the Bands. Om du kun ser filmen for replikken 'you're tacky and I hate you', er det fortsatt verdt det.

31) SPACE JAM, 1996

Mange fant kanskje lykken gjennom den nostalgiske flukten tilbudt av The Last Dance – Netflix sin utforskende dokuserie om Chicago Bulls og deres tre stjernespillere Michael Jordan, Scottie Pippen og Dennis Rodman. Da bør Space Jam være den neste på listen, en film som faktisk blir referert til i serien.

Mellom treningsøkter transporteres Jordan, som spiller seg selv, til Looney Tunes verdenen. Her forestiller han seg på nytt hva han gjorde i løpet av sin godt kjente pause fra sporten på midten av 90-tallet (hvor han slår seg sammen med Bugs Bunny og co. for å spille basket, naturligvis).

32) BIG, 1988

Om det noengang fantes en lærepenge om farene ved å ønske å vokse opp for fort er det denne.

Tom Hanks spiller voksne John Baskin i en film om en ung gutt som ønsker å være stor. Drømmen blir oppfylt og tvinger han til å lære om det komplekse voksenlivet og hvordan det er å finne kjærligheten, mens han gjør oss alle desperate etter å gå til innkjøp av et stort piano i prosessen.

33) LEGOFILMEN, 2014

Det er kanskje ikke en film du vanligvis ville valgt, men denne 3D animasjonsfilmen er både søt og morsom.

Den følger Emmet – en normal LEGO figur, mens han redder verden og reiser på en fantastisk reise med vennene sine for å stoppe den onde Lord Business. Med 96% på Rotten Tomatoes sitt «Tomatometer» er den helt klart et godt valg.

34) JERRY MAGUIRE, 1996

Renée Zellweger, Tom Cruise og Cuba Gooding Jr. spiller i denne filmen om sports agenten Jerry (Cruise) i det han starter opp sitt eget firma hvor han kun representerer én idrettsutøver.

Med replikker som 'show me the money!' og 'you had me at 'hello'' kommer du til å sitere filmen i ukesvis.

35) Some like it hot, 1959

Saksofonspiller Joe (Tony Curtis) og vennen hans Jerry (Jack Lemmon) blir vitner til et mord utført av mafiaen. De flykter til Chicago ved å forkle seg som kvinner, og blir deretter en del av et kvinnelig jazz band som reiser til Florida.

Joe faller for Sugar (Marilyn Monroe) mens Jerry blir jaget av en millionær og gangsterne hans. Dette er en god, gammeldags romantisk komedie som er verdt å se.

36) PADDINGTON 1 OG 2 (2014 OG 2017)

Smør deg noen skiver med marmelade, finn fram duffeljakken og sett deg ned for å se Paddington utforske hjembyen London med Brown-familien, flykte onde taksidermister fra museumet og unnslippe fengsel.

Rollebesetningen inkluderer Jim Broadbent, Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Ben Wishaw, Julie Walters, Nicole Kidman og Hugh grant. Dette er en film for hele familien.

37) HIDDEN FIGURES, 2017

Om du vil la deg inspirere, lære og til slutt ende med et stort smil er dette den ideelle filmen.

Taraji P Henson, Octavia Spencer og Janelle Monaé er fenomenale som tre NASA forskere på 1960-tallet. På en tid da segregering fortsatt var et faktum i USA, trosset disse tre afro-amerikanske kvinnene oddsene for å være en del av Space Race.

Henson sin karakter, Katherine Johnson, oppdaget koordinatene som gjorde at astronaut John Glenn kunne bane jorden og lande trygt (og ble dermed den første amerikaneren som gjorde dette).

Dette er også en sann historie, så du vil vil prise deg lykkelig over at disse tre, utrolige kvinnene eksisterte og banet vei for andre.

38) 13 SNART 30, 2004

Vi kan heller ikke tro at denne filmen er 17 år gammel. Jennifer Garner har en smittende energi som Jenna, en tenåring som ønsker seg å bli 'thirty, flirty and thriving' etter å ha blitt lurt og ertet av de slemme jentene på skolen på tretten-årsdagen.

Hvem skulle trodd det? Ønsket hennes blir oppfylt og hun våkner i fremtiden hvor hun har drømmejobben i magasinet 'Poise' i New York, men ... hun er bestevenn med den tidligere nevnte slemme jenta og har mistet kontakten med hennes bestevennen Matty, samt foreldrene sine.

Du kommer til å ville se Garner sin 'Thriller'-dans om og om igjen, spise 'razzles' og gifte deg med Mark Ruffalo etter å ha sett denne filmen.

39) Soul, 2019

Denne godbiten fra Pixar kom på Disney + kort tid etter jul, og var raskt på alles lepper uavhengig av alder.

Filmen følger Joe Gardner (med stemmen til Jamie Foxx), en ambisiøs jazz artist som er skuffet over hvordan det har gått med karrieren. Etter å ha fått en veldig intens lærepenge og et møte med en skapning kalt 22 (Tina Fey), endres prioriteringene og hans forståelse av seg selv. Sjel er faktisk god for sjelen på tross av den underliggende tematikken.

40) Eat, Pray, Love, 2010

Julia Roberts sitt signatursmil er kanskje alt som skal til for å få fram et fra deg, spesielt når filmen hun spiller i er like smil-fremkallende.

Roberts har rollen som den ulykkelige forfatteren Elizabeth Gilbert. Hun bestemmer seg for å reise i et forsøk på å komme seg gjennom skilsmissen sin, basert på Gilbert sine bestselgende memoarer fra perioden.

Hvor reiser hun? Italia for å spise, India for å be og Bali hvor hun innser at hun endelig er klar for å elske noen. Filmen begynner med et knust gjerne og ender med kjærlighet, hva mer kan man be om?

God fornøyelse!

Denne saken er fra elle.com/uk

Powered by Labrador CMS