mote

"Fæstivalen" du bør få med deg i helgen!

– Åpner dørene til Norges største systue. 

Publisert

I helgen er det forventet 6500 mennesker i vikingskipet på Hamar hvor strikkepinner, vintageklær, sysaker og durende symaskiner står på menyen. Og jentene bak Fæbrik har planer om å slå ny Guinnes World Record. 

Les også: Jenny Skavlan tipser: Kjøp mindre og smartere

Fæbrikstad 2-3 september 

Ingrid Bergtun, Ingrid Vik Lysne, Jenny Skavlan og Mari Nordén startet opp Fæbrik i 2020, med ønske om å skape en plattform for syglede og gjenbruk. 4 sybøker, flere nettkurs og utallige symønstere senere, inviterer nå Fæbrik-jentene for første gang til egen festival, Fæbrikstad.

Det hele startet som en vill drøm og et ønske om å arrangere en sy- og klesfestival på Vikingskipet i Hamar og til helgen blir drømmen til virkelighet. 

Vikingskipet vil denne helgen bli fylt med kreativitet og engasjement for bærekraftige løsninger, til stede vil det være både erfarne syere og strikkere, samt de som aldri har tatt i en synål før.

Dette skjer på Fæbrikstad 

Festivalens store happening foregår i den ene halvdelen av skipet. Der skal de fire jentene holde sykurs for nærmere 700 deltakere, som hver skal sy sin egen Fæb-frakk – en unisex tidløs jakke inspirert av en Burberry trench som jentene har thriftet. 

Inspirert av The Gathering får hver deltaker utdelt pult og stol, og skal samtidig sy hver eneste søm. Slik kommer Guinnes World Records inn i bildet. Den opprinnelige verdensrekorden for samsøm, «Most People Sewing Simultaneously» er på 606 mennesker i Malaysia fra 2016. På selveste Hamar skal rekorden slås i helgen, med foreløpige 650 sy-deltakere. Det vil være super strengt, og om noen sitter på telefonen og tar en selfie vil deltakeren bli diskvalifisert. 

Det kommer en representant fra London for å sørge for at alle regler blir overholdt. Om deltakerne klarer det, mottar man et diplom for verdensrekorden på stedet. 

Det hele kan streames direkte på streamy.no!!!

I den andre halvdelen av skipet rigger 100 utstillere opp sin personlige bod med alt fra high end vintageklær, heklekurs, hjemmestrikk, resirkulerte knapper og tekstiler, gjenbruk og utleie av brudekjoler, turtøy og barneklær. Blant de kjente merkene finner du Cala & Jade, Skappel, Fjellräven, ByTimo og Oleana i tillegg til aktører som Fretex og Uff. 

Tise har også med 80 av sine profiler som skal selge klær fra sine unike garderober. 

I løpet av helgen kan deltakerne kan gå på 20 forskjellige foredrag, workshops og panelsamtaler.

I tillegg til boder med mat og drikke. 

Les mer om Fæbrikstad og kjøp billetter her! 

Powered by Labrador CMS