Jenny Skavlan tipser: Kjøp mindre og smartere

Jenny Skavlan vil at du skal tenke deg godt og grundig om før du trykker på kjøp-knappen.

Publisert Sist oppdatert

Stilcoachen pleier vanligvis være en spalte som løfter fram en trend.

Og allerede her kommer det viktigste tipset for en grønnere garderobe: Ikke hiv deg på trender!

Det er en kamp man er dømt til å tape. Og det er en tidkrevende og dyr aktivitet som ikke gagner jorda.

Stilcoach : Jenny Skavlan

Trendene har aldri kommet raskere, blitt produsert billigere eller vært lettere å hive seg på. Da gjelder det å holde hodet kaldt. For vi vet alle hvilken deilig følelse det er å gå til anskaffelse av noe nytt. Noe som skal tilføre livet ditt og garderoben din det lille ekstra, og som lysner opp en kjip dag.

Kroppen produserer lykkehormoner når vi kjøper nye ting – så det er biologien vi kjemper imot her. Og dette vet jeg alt om. Jeg elsker å shoppe, men har klart å senke tempoet gjennom mange år. Fordi det er faktisk tempoet som er hovedproblemet her. Vi må sakke ned. Tenke lenger og grundigere over hva vi trenger og faktisk kommer til å bruke. Sjekke hva plagget er laget av og hvordan merket forholder seg til miljø og etikk.

Tips 1 : Appen "Good On You"

Gi merkene poeng for hvor flinke de er på dyrevelferd, arbeidsforhold, åpenhet og miljø. Da slipper man å måtte bli etterforsker for å kunne kjøpe seg noe nytt.

Tips 2 : Shoppestopp

Jeg har hatt to runder på et halvt år hver. En nødvendig detox for å bryte ut av dårlige vaner, få det hele litt på avstand og hoppe av trendjaget. Det er veldig befriende, og man blir tvunget til å få mest mulig ut av det man allerede har. Man oppsøker mer informasjon om klesbransjen når man har ryggen ren. Og da kommer man ut av shoppestoppen som en mye mer kunnskapsrik og fornuftig forbruker. Tips 3 : En ting inn, en ting ut Om du skal kjøpe deg noe, nytt eller brukt, må du også kvitte deg med noe. Og når du trenger noe spesielt, sjekk alltid om du finner det brukt først. Tips 4 : French Basics En garderobe burde inneholde funksjonelle klær som tåler tidens tann, som alltid er relevante og som kler deg. Det er individuelt hva man liker å bruke, så jeg er litt forsiktig med å si at «alle burde ha dette». Med disse plaggene trenger jeg ingenting annet. Og vil jeg skeie ut med noen rare trendplagg, syr jeg noe eller kjøper dem på Tise. Men mine basics som jeg bruker nærmest hver dag år etter år, er følgende: Basic hvit T-skjorte T-skjorte fra Arket, kr 399. Elsker denne fra Arket. Tykk kvalitet så den holder seg i årevis! Klassisk hvit herreskjorte Herreskjorte fra Arket, kr 499. Klassisk svart høyhalser Svart polo fra BikBok, kr 139. Grå jeans med rette ben og regular waist Grå jeans fra Selected Femme, kr 779. Vintage Burberry trenchcoat Trench fra Burberry Pre-Owned/ farfetch.com, kr 11 345. Hvite Converse All Star Canvas Ox fra Converse, kr 699. Svart miniskjørt i skinn A-line skjørt fra Selected Femme, kr 1245. R.M. Williams støvler Boots fra R.M.Williams/ Boozt.com, kr 5499. Den klassiske irske ullgenseren Faren min studerte i Irland, så vi har mange sånne gensere i familien. Jeg har arvet moren min sin, og bruker den hver vinter. Den er i solid ull og går aldri av moten!
Powered by Labrador CMS