mat

Krydret eplegløgg med smak av jul

Eplegløgg

Slik lager du nydelig gløgg hjemme!

Publisert

En deilig og varmende gløgg med smak av krydder som nellikspiker og kanel hører virkelig julen til.

 Og det er så enkelt å lage gløgg selv hjemme. Invester gjerne i en god eplejuice, gjerne økologisk – her skal smakene virkelig frem. Gløggen kan fint serveres med alkohol, men er også like god uten. 

Ingredienser til gløgg:

l liter eplejuice av god kvalitet

1 eple i skiver

3 kanelstenger 

1 ss nellikspiker

½ sitron i skiver

1 ss revet frisk ingefær

Slik lager du gløgg:

Ha eplejuice, epleskiver, kanelstang, nellikspiker, skivet sitron og ingefær i en kjele. Varm opp til det begynner å koke og skru deretter ned varmen. La dette stå og trekke i 15-20 minutter. 

Pynt gjerne med en kanelstang og rosmarinkvister på toppen. Du kan også bruke appelsin i gløggen for en friskere smak. 

Flere deilige juleoppskrifter på ELLE.no: 

Julekarameller

Rocky Road Brownie 

Ostekake med smak av pepperkaker

Powered by Labrador CMS