5 grunner til at du ikke føler lykke

Føler du deg nedfor? Da kan dette være løsningen.

Publisert Sist oppdatert

Lykke: Har du vanskeligheter for å kjenne på glede i hverdagen - til tross for at mye går din vei? Faktum er at lykke handler mer om innstilling og holdning enn om omstendigheter. Her er fem vanlige tankemåter som ødelegger for gledene i livet ditt.

Hindrer dette deg i å føle lykke?

1. ”Med noe bra kommer noe dårlig”

I stedet for å glede seg over en positiv nyhet blir man heller redd for at noe negativt skal skje. For så fort noe går din vei, må jo noe mindre bra komme etter. Dette er feil tankegang å ha – det er på tide å tenke annerledes. Å vente på at noe negativt skal skje gjør det umulig for deg å slappe av og føle glede. Dessuten fremkaller det både angst og stress.

2. ”Det ble ikke som jeg hadde trodd”

Å tenke at du kommer til å finne den store kjærligheten etter at du har gått ned i vekt, eller at familien din kommer til å respektere deg mer når du har fått ny jobb, er helt feil å tenke. Mål og drømmer er bra å ha, men du kan ikke forvente deg at oppfylte mål løser alle problemene dine. Urealistiske forhåpninger om hvordan du kommer til å ha det når noe har gått bra, fører ofte til at du i stedet føler deg ulykkelig.

3. ”Jeg fortjener ikke dette”

Det er vanskelig å glede seg over fremgang når man føler at man ikke fortjener det. Kanskje føler du at du er i et forhold som er "for bra til å være sant" eller at "du fikk drømmejobben fordi du hadde flaks". Uansett hvorfor du føler det er ufortjent, så bidrar denne tanken til at det blir betydelig vanskeligere for deg å føle genuin lykke. Så gjør om tankegangen din – og føl på stoltheten over det som går bra i livet.

4. ”Dette er ikke godt nok”

Til tross for at du har oppnådd fremgang føler du alltid at du må utrette noe mer. Det er så klart bra å være motivert til å ville oppnå noe, men å alltid streve mot noe mer gjør det umulig å kjenne gleden over det som er her og nå. Husk at det ene ikke utelukker det andre – tenk balanse.

5. ”Dette kommer ikke til å vare lenge”

Å stadig uroe seg over fremtiden, selv når det som skjer akkurat nå fungerer som det skal, gjør alt annet enn godt. Vil du kunne nyte livet og kjenne på lykke i hverdagen, er det viktig å kunne slippe seg løs og ikke uroe seg over eventuelle katastrofer. Å uroe seg over fremtiden gjør det vanskelig å leve i nuet.

Tips: Slik får du mer positiv innstilling til livet

Kjenner du deg igjen i punktene over? Da er det kanskje på tide å vurdere om det er på tide å forandre innstilling og holdning til ting. For det er mer enn ok å føle glede og lykke over livet du lever. Feire dine fremganger, omfavne lykkerusen og føl på stoltheten over det som er – akkurat nå!

Saken er fra elle.se

Les også:

7 Nyttårsforsetter som kan redde forholdet

Powered by Labrador CMS