Nyttårsforsetter for parforholdet: Et nytt år kan være en bra tid å investere i forholdet på og tenke gjennom året som har gått.

For de fleste par finnes det ting man kan jobbe med – en del akutte problemer, men også noen proaktive løsninger hvor begge jobber mot samme mål – så hvorfor ikke sette nyttårsforsetter for dere som et par?

Her er syv ting som er lett å glemme, men som gjør stor forskjell for forholdet i lengden!

Nyttårsforsetter for parforholdet

Innfør skjermforbud

Mobilparkering ved døren er et bra mål, men kanskje vanskelig å holde i lengden. Derimot kan det gjøre mye for forholdet å bestemme at måltider, soverommet og felles bilturer er mobilfri tid. Kanskje booker dere til og med en helt mobilfri kveld i uka, hvor dere tar lange kveldsturer sammen, spiller spill eller koser dere foran peisen? Det kan gi mye liv til forholdet og bidra til viktige ting som styrker følelsen av å være et par, som sex, flere dype samtaler og mer søvn.

Prat respektfullt til hverandre

Dessverre er det altfor vanlig at par tar hverandre for gitt og kommer med stygge bemerkninger til hverandre. Partneren din er din beste venn og fortjener at du virker interessert, stiller spørsmål og svarer på en fin måte. Tenk på tonefallet ditt, du kommer fort til å merke en endring på stemningen hjemme.

Se over arbeidsfordelingen

Rydding og husarbeid er blant de vanligste grunnene til at man krangler. Unngå bråk ved å prate sammen når begge er i godt humør, det blir ikke veldig konstruktivt når konflikten er et faktum.

Gå igjennom begges ansvarsområder. Hva må gjøres? Gjør dere like mye hver eller er det noen som er litt bitter og sur og opplever at arbeidsfordelingen er skjev? Kanskje bør dere skape tydelige rammer og krav, da legger dere enklere merke til om den ene gjør mer enn den andre.

Lag en liste, glem ikke bort de tingene din partner (og kanskje du og) tar for gitt. Å handle klær til barna er et gjøremål, selv om det også kan være en interesse. Det er også å holde rede på alle fødselsdager eller kjøpe inn blomster.

Innfør faste stevnemøter

Å innføre fast kvalitetstid er skikkelig vitamininnsprøytning for forholdet. Det trenger ikke være så avansert hver gang, det viktigste er at det blir noe av. Lag god mat sammen, slipp alle gjøremål og nyt tiden sammen. Iblant blir dere kanskje bare hjemme en lørdag og ser på Netflix sammen, har sex og spiser pizza i sengen – det kan være like så bra investert tid som å gå på flott restaurant eller dra på spa sammen.

Senk kravene på magisk stemning for sex

Du vet jo dette, men det kan iblant være greit med en påminnelse. Vent ikke på at det perfekte øyeblikket skal inntreffe… Sex skaper sex og iblant trenger man å jobbe litt med forutsetningene. Og undervurder ikke betydningen av en «kjapp en», uansett hvor trøtt man er.

Prioriter hverandre i hverdagen

Iblant har vi bare restene av oss selv å tilby til den vi lever med. Vi kommer hjem sure, trøtte og sovner i sofaen med kosebuksa på. Dere har valgt hverandre for at dere skal leve sammen, så bruk ikke opp all livskraften på jobb, kolleger og barna. Små omtenksomme gester i hverdagen kan være betydningsfulle for kjærligheten. En bra regel er å ofte spørre seg selv: «Hvordan kan jeg gjøre livet til kjæresten min litt bedre?».

Ha det mer gøy sammen!

Latter er forløsende, men dessverre slutter mange å le sammen med partneren sin. Finn tilbake til latteren ved å gjøre morsomme ting sammen: se flere komedier sammen, dra på morsomme show – og våg å tulle med hverandre. Den gode stemningen kommer til å smitte av seg og er godt for forholdet.

Saken er fra ELLE.se

Her er stjernetegnene som passer sammen!

Relatert

Stjernetegnene som passer sammen

Vanskelig å finne den rette? Grunnen kan være enkel, og du bør se mot stjernene for å få svar

Stjernetegnene som passer bra sammen
tørst symptom

Er du ofte tørst? Da burde du sjekke dette…

Her er åtte mulige årsaker til at du er tørst.
gressenka

Gressenka

Fredagsjenta har fått smake på livet som gressenke.

Les også

Nyttårsforsetter 2021

Elle-redaksjonens nyttårsforsetter

Kanskje du får noen tips til hvilke som kan bli dine?