Emma Ellingsen: Jeg er opptatt av at alle mennesker skal bli sett, hørt, respektert og få like muligheter, uansett hvem de er eller hvor de kommer fra.

Foto: Åsa Tellgård

Les vårt intervju med en av Norges modigste jenter her!

Publisert Sist oppdatert

Emma Ellingsen inspireres av mennesker som våger å være seg selv. Den unge influenceren er opptatt av at alle skal bli sett og hørt, og provoseres av hvordan kvinner fremdeles undertrykkes i mange land.

Hvordan føles det å være et forbilde for så mange, og hvem ser du selv opp til?

– Jeg ser opp til og inspireres av folk som tør å være seg selv fullt ut. Som ikke legger bånd på seg selv, som står opp for seg selv og følger drømmene sine. Jeg prøver selv å være så tro mot meg selv som mulig, og jobber for å ikke la meg påvirke av andre folk eller samfunnet. Det er nok også det jeg er mest stolt over ved meg selv. At jeg har turt å dele så mye av meg selv og historien min, og at det har hjulpet mange til å bli tryggere på seg selv. Det er utrolig gøy at så mange ønsker å følge meg, høre på hva jeg sier og se hva jeg gjør. Det er ikke noe jeg noen gang hadde sett for meg at ville skje, og jeg er skikkelig takknemlig. Men jeg prøver samtidig å ikke tenke for mye over at jeg er et forbilde. – Jeg er opptatt av at alle mennesker skal bli sett, hørt, respektert og få like muligheter, uansett hvem de er eller hvor de kommer fra. Jeg håper virkelig verden kommer dit i løpet av min livstid at kjønn, legning, religion og etnisitet ikke har noe å si for hvilke muligheter man får i livet. Det er så utrolig provoserende å lese om hvordan undertrykkelse av kvinner fortsatt er så vanlig i så mange land, og jeg kjenner jeg er så takknemlig for å vokse opp i et land der vi er så fri. Hvis ikke ville nok min og andres historie vært en helt annen.

Du er veldig modig som har vært så åpen om historien din som du har vært. Hvor kommer dette motet fra, tror du?

– Jeg føler egentlig ikke selv at jeg er så modig. Da jeg ble med på «Født i feil kropp» var jeg jo veldig ung, og for meg var livet mitt helt vanlig og relativt problemfritt. Jeg tenkte ikke på det som en stor greie, jeg har jo alltid bare vært som jeg har vært, og skjønte nok ikke den gangen hvor viktig den serien ville bli for mange. Jeg er så heldig at jeg alltid har fått være den jeg er, uten at det har blitt snakket om som noe spesielt eller annerledes. Det har nok vært med på å gjøre meg så trygg som jeg er i dag. Negative kommentarer og slike ting var aldri noe jeg opplevde i barndommen. Nå i dag skjer det selvfølgelig at folk legger igjen mindre hyggelige kommentarer, men det klarer jeg heldigvis å ignorere. Det er mer sånn at jeg kan bli sjokkert over hva folk kan få seg til å skrive, enn at jeg blir redd eller lei meg. Jeg fokuserer heller på de positive kommentarene, og dem er det jo heldigvis flest av. – Jeg har inntrykk av at unge er mer aksepterende enn det eldre kan være. Unge er mer åpne for at ting endres og at folk og verden er forskjellig, mens de eldre ofte styres mer av normer og tradisjoner og A4-liv. Men det skjer nok en endring der også, heldigvis. Jeg får faktisk en del meldinger fra voksne som lurer på om barnet deres kan være født i feil kropp, og spør meg om ulike ting. Det er veldig fint.

Har du noen tanker om hva du vil gjøre i framtiden?

– Jeg håper jeg kan få lov til å gjøre mye av det samme jeg gjør i dag. Jeg liker ikke å ha for mange planer – det å leve i nuet og se hvor livet tar meg har fungert veldig fint så langt.

Powered by Labrador CMS